Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Csak úgy ropták a fiatalok a VIFÓ bálban

2022.10.22
11:03
2022.10.22
16:28
Forrás
Pannon RTV
Rengeteg vajdasági fiatal gyűlt össze az első VIFÓ bálon Szabadkán. Az eseményt a Vajdasági Ifjúsági Fórum szervezte meg. Az érdeklődés a közösségépítő buli iránt nagyobb volt, mint várták. 170 jegyet adtak el elővételben.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Remek volt a hangulat a fiataloknak szervezett bálon. A jó hangulatról a Kikindai Vidám Fiúk együttes gondoskodott. A Vajdasági Ifjúsági Fórum 27 aktív taggal büszkélkedik. Köztük van Pejin Lea is.

„Tök jó az, hogy van egy olyan társaság, akik azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék a fiataloknak az életét Vajdaságon belül. Szerintem mindenképp fontos az, hogy a VIFÓ nem csak bulikat szervez, hanem oktatási és kulturális rendezvényeket is. Összeszedi azokat az embereket, azokat a fiatalokat, akik erre nyitottak. Szerintem erre óriási igény van és én is nyilván örülök annak, hogy vannak ilyen programok. Úgy éreztem, hogy szeretnék ennek a része lenni.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Fehér Kornél főszervező elmondta, hogy egy hagyományos bált szerettek volna szervezni a fiataloknak, hagyományőrző jelleggel.

„Úgy látszik igénye van a fiataloknak erre, hogy egy ilyen hagyományőrző rendezvényen is részt vehessenek, mint ez a bál, ezért szerveztük meg. A programterv a mai bálra igazából elég szolid. Egy kis vendégfogadás, utána vacsora. A vacsora közben tombolaosztás. Tombolaosztás után egy kis buli, aztán fölolvassuk, kik is nyertek. És igazából aztán buli hajnalig.”

43 darab tombolát ajánlottak fel a vajdasági vállalkozók. A fődíj egy zágrábi út volt. A szervezők a bál után sem tétlenkednek, ugyanis november 18-án tartják meg a 7. Kiállni Sosem ART elnevezésű művészeti eseményt Zentán.

VIFÓ
bál
Fehér Kornél
Szabadka
Vajdasági Ifjúsági Fórum

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.