Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Családi nap Magyarkanizsán

2021.09.20
07:15
2021.09.20
16:38
Forrás
Pannon RTV
Gyermekprogramok, lovaglás, szamaragolás és kézműves palacsintasütés - ez várt azokra, akik vasárnap délután ellátogattak a magyarkanizsai vásártérre. A családi napot első ízben szervezte meg a Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete.

Kellemesen telt a vasárnapdélután az első magyarkanizsai Családi napon. Kicsik és nagyok együtt, játszva élvezték a napsütéses időt, ugyanis mindenki számára akadt szórakozási lehetőség. Habonyi Hanna a sok gyermekprogram közül először a rajzversenyre jelentkezett.

„- A családot kell lerajzolni.
- És ti hányan vagytok a családban?
- Mi négyen vagyunk testvérek és ugye hatan vagyunk a családban.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Pataki Beáta már nagyon várta a Családi napot, mert szerinte itt lehet barátkozni és érdekesnek mutatkoznak a programok.
„Már elkezdtem a rajzolást, de van itt palacsintasütés is és ugrálóvár is. Az annyira engem már nem vonz.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Nem csak a gyerekek, a magyarkanizsai szülők is örömmel fogadták a rendezvényt.

Árok Beáta: „Szerintem ez pont jó arra, hogy összejöjjünk és ilyen kereteken belül is megismerjék a családok egymást és a gyerekek számára is nagyon szépek a programok. Fiam nagyon szeret rajzolni és a légvár a kedvencünk, úgyhogy ezért is látogattunk ki ide.”

Mivel tavaly a járványhelyzet miatt Magyarkanizsán több rendezvény elmaradt, köztük családi események is, ezért döntött úgy a Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete, hogy idén valami újjal és nagyszabásúval rukkol elő – mondta Máté Nikoletta, az egyesület elnöke. Kiemelte: „Rengeteg program van. Leginkább a gyerekeket úgy látom a lovasok érdeklik, a szamarak, pónik, lovaglás, kocsik, óriás ejtőernyő, az óriás légvárak, a kézműveseknél tombolával vártuk őket, valamint rajzversennyel. Minden gyermek kap egy kis díjat viszont az első helyezettek egy kicsit nagyobb meglepetésben részesülnek.”

A magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete jelenleg 23 családot számol. Az illetékesek kiemelték, hogy az egyesületbe és a különféle rendezvényekre a nagycsaládosok mellett a jövőben is egyaránt várnak miden kanizsai szülőt és gyermeket.

családi nap
Magyarkanizsa
Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete
Máté Nikolett

Most

12:13, Frissítve: 12:18

Vakcinakarácsonyfa - már ilyen is van

Nem mindennapi karácsonyfát állítottak fel Románia egyik legnagyobb oltópontján. A fa három méter magas és körülbelül 19 000 üres koronavírus elleni oltóanyagos üvegből áll.

Népszerű