Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Családi nap a VM4K-ban

2022.06.05
15:40
2022.06.05
17:06
Forrás
Pannon RTV
Kézműves foglalkozások, hangszerbemutató, színházi előadás - családi napot szerveztek pünkösd alkalmából a szabadkai VM4K-ban.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Az egész napon át tartó foglalkozásokon a gyerekek elsősorban az ünnephez kötődő szokásokkal ismerkedhettek, de bűvészekkel és bohócokkal is találkozhattak.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Pünkösdi királynét és királyt is választottak a szabadkai VM4K-ban tartott családi napon. Emellett a gyerekek betekintést nyerhettek a népzene világába és hangszereket is kipróbálhattak.

Tóth Vivien, Szabadka: „Nagyon tetszett, amikor sípoltak és az ütős hangszeren játszottak. A dobot kipróbáltam.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A népi hangszereket a Juhász zenekar ismertette a gyerekekkel.

Juhász Gábor, a Juhász zenekar vezetője: „Bemutatjuk a gyerekeknek, hogy mik azok, amiket használnak az emberek a mai napig is az egész Kárpát-medencében. Nyugat-Magyarországtól egészen a Kárpátokon túlig, Moldváig utazunk velük egy zenés, hangszeres bemutatón. Dalokat tanítunk nekik, elsősorban pünkösdi dalokat.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A pünkösdhöz kötődő hagyományokra és szokásokra épülő foglalkozások mellett a szervezők olyan programokkal is készültek, amilyeneket a gyerekek csak cirkuszokban láthatnak.

Szakács Tamás, a családi nap szervezője, a VM4K munkatársa, Szabadka: „Lesznek itt bohócok, lufiszobrászok, arcfestők, csillámtetoválás. Emellett különböző kézműves foglalkozások és talán a legnagyobb attrakció egy varázslóiskola lesz a gyerekeknek, ahol különböző kis varázstrükköket tudnak elsajátítani.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A családi napot egy Mátyás királyról szóló népmesével zárják.

VM4K
pünkösd
Juhász Gábor
Szakács Tamás

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű