Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Családi napot szervezett a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete

2019-09-07
15:23
2019-09-07
21:08
Forrás
Pannon RTV
A látogatók játékkal és önfeledt szórakozással tölthették a délelőttöt a település sportpályáján. Teret kaptak a népi hagyományok és szokások, de a családi élet fontosságára is felhívták a figyelmet.

Homogyi Anasztázia a negyedik gyermekével várandós. A topolyai családanya az interneten értesült a kishegyesi családi napról, és azonnal úgy döntött, részt vesz rajta, gyermekei ugyanis nagyon élvezik az ilyen rendezvényeket: „Kézműveskedni, rajzolni, futkározni, szaladni, most ugrálóvár is van, úgyhogy nagyon örülnek.

A különböző kézműves és ügyességi játékok által a gyerekek a régi népi szokásokkal is megismerkedhettek. Tumbász Kornélia, óvónő, Kishegyes: „Játszóházzal készültünk és kis alkotóházzal. Kishegyesen most szeptember eleje van, kukoricatörés következik és a kukoricához, a tengerihez kötöttük a dolgokat. Nemsokára megyünk szárat vágni itt, a közeli kis földecskére.”

A foglalkozásokat szakképzett pedagógusok állították össze, ehhez csatlakoztak a Kishegyesi Nyugdíjas Egyesület tagjai. Ábrahám Krisztina, titkár, KINCSE: „Vízi színessel és temperával, a lábujjukkal kell fogniuk az ecsetet és úgy rajzolnak, puzzle-t raknak ki.”

Ördög Róbert lelkész a családi kapcsolatokról tartott előadást a rendezvényen: „A családi kapcsolatban először is a legelső helyre kell tennünk az elkötelezettséget. Kimondjuk azt az igent és sajnos ma már csak a mesékben van, hogy ásó, kapa, nagyharang válasszon el bennünket. Tehát jelen van az elkötelezettség, a szeretet, az intimitás és ha ezeket tudjuk építeni és helyes módon csoportosítani, akkor az ember mondhatja azt, hogy én egy boldog életet élek.”

Kishegyesen idén már második alkalommal szerveztek családi napot. Kerepes Árpád, elnök, KINCSE: „Jelentkezünk a környezetünknek, hogy itt vagyunk, tevékenykedünk, bemutatjuk a nagycsaládos értékeket.”

Az ilyen jellegű programok egyik célja, hogy az egyesületek megismerjék egymást, a családok egymás között barátkozzanak és tanuljanak is valamit a család működéséről – mondta el Krizsán Vilmos, a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének elnöke: „Ezek olyan alkalmak amikor az egész család együtt van, a szülők, a nagyszülők, a gyermekek. Nem csak barátkoznak, szórakoznak, hanem ezeken a találkozókon egy-egy olyan előadás is van, amelyet a családról tartanak meg az előadók.”

A rendezvény megszervezését a tartomány is támogatta.

Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete
családi nap
Kincse

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.