Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Családi napot szervezett a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete

2019-09-07
15:23
2019-09-07
21:08
Forrás
Pannon RTV
A látogatók játékkal és önfeledt szórakozással tölthették a délelőttöt a település sportpályáján. Teret kaptak a népi hagyományok és szokások, de a családi élet fontosságára is felhívták a figyelmet.
Pannon RTV/Juhász Géza

Homogyi Anasztázia a negyedik gyermekével várandós. A topolyai családanya az interneten értesült a kishegyesi családi napról, és azonnal úgy döntött, részt vesz rajta, gyermekei ugyanis nagyon élvezik az ilyen rendezvényeket: „Kézműveskedni, rajzolni, futkározni, szaladni, most ugrálóvár is van, úgyhogy nagyon örülnek.

Pannon RTV/Juhász Géza

A különböző kézműves és ügyességi játékok által a gyerekek a régi népi szokásokkal is megismerkedhettek. Tumbász Kornélia, óvónő, Kishegyes: „Játszóházzal készültünk és kis alkotóházzal. Kishegyesen most szeptember eleje van, kukoricatörés következik és a kukoricához, a tengerihez kötöttük a dolgokat. Nemsokára megyünk szárat vágni itt, a közeli kis földecskére.”

A foglalkozásokat szakképzett pedagógusok állították össze, ehhez csatlakoztak a Kishegyesi Nyugdíjas Egyesület tagjai. Ábrahám Krisztina, titkár, KINCSE: „Vízi színessel és temperával, a lábujjukkal kell fogniuk az ecsetet és úgy rajzolnak, puzzle-t raknak ki.”

Ördög Róbert lelkész a családi kapcsolatokról tartott előadást a rendezvényen: „A családi kapcsolatban először is a legelső helyre kell tennünk az elkötelezettséget. Kimondjuk azt az igent és sajnos ma már csak a mesékben van, hogy ásó, kapa, nagyharang válasszon el bennünket. Tehát jelen van az elkötelezettség, a szeretet, az intimitás és ha ezeket tudjuk építeni és helyes módon csoportosítani, akkor az ember mondhatja azt, hogy én egy boldog életet élek.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Kishegyesen idén már második alkalommal szerveztek családi napot. Kerepes Árpád, elnök, KINCSE: „Jelentkezünk a környezetünknek, hogy itt vagyunk, tevékenykedünk, bemutatjuk a nagycsaládos értékeket.”

Az ilyen jellegű programok egyik célja, hogy az egyesületek megismerjék egymást, a családok egymás között barátkozzanak és tanuljanak is valamit a család működéséről – mondta el Krizsán Vilmos, a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének elnöke: „Ezek olyan alkalmak amikor az egész család együtt van, a szülők, a nagyszülők, a gyermekek. Nem csak barátkoznak, szórakoznak, hanem ezeken a találkozókon egy-egy olyan előadás is van, amelyet a családról tartanak meg az előadók.”

A rendezvény megszervezését a tartomány is támogatta.

Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete
családi nap
Kincse

Most

20:57, Frissítve: 21:07

Liam Neeson filmje maradt az első helyen

Az eredmények meg sem közelítik a pandémia előtti számokat, mivel a mozik alig több mint fele tart nyitva, a legnagyobb városok, köztük New York és Los Angeles filmszínházai határozatlan időre bezártak - írta a Variety.com.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.