Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Családi napot tartottak Kishegyesen

2020-06-28
16:28
Forrás
Pannon RTV
Közösségi programok, gyerekjátékok és finomságok is várták az érdeklődőket a vasárnap délelőtt megtartott családi napon Kishegyesen.

A Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete által szervezett program a családi értékrendet, a tartalmas kikapcsolódást, valamint a közösségi összefogást helyezte előtérbe.

Színes, tartalmas program várta a kishegyesi családi nap résztvevőit. A gyerekek számára kézműves foglalkozással és különböző játékos feladattal készültek a szervezők. A 7 éves Homogyi Hédinek a kézműveskedés tetszett a legjobban: „Kivágtuk a fülét, a szemét, a száját, meg masnit a nyakába. Meg csak egy kanálra rá kellett ragasztani.”

Homogyi Anasztázia négy gyermek édesanyja. A topolyai családanya szerint a családi nap remek kikapcsolódást nyújt az egész családnak: „Én szeretem megragadni az alkalmat, az összes lehetőséget, ami a környékünkben van, ahol a gyerekeim jól érzik magukat, játszanak, barátkoznak.”

Idén első alkalommal szerveztek családi napot Kishegyesen. A program a családi értékrendet, a tartalmas kikapcsolódást, a közösségi összefogást helyezte előtérbe.

Kerepes Árpád, elnök, Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete: „Mint minden családi napot igyekszünk gazdag programokkal kiegészíteni, ez sem volt másképp a mai napon sem. Meghívtuk a kishegyesi cserkészeket, a nyugdíjas otthonból hívtunk, akik mindig is szoktak a programjainkon jelen lenni. A Dália kézművescsoportot, meg a mi nagycsaládosaink, akik még aktívkodnak ilyen-olyan programokkal. Tehát van egy 4-5 állomás, ahol a gyerekekkel foglalkoznak.”

A családi nap célja leginkább az, hogy a gyerekek és a szülők együtt legyenek - mondta el Krizsán Vilmos, a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének elnöke

Krizsán Vilmos, elnök, Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége: „A szórakozás mellett azért szoktak lenni előadások is, illetve beszélgetések. Olyan témákról, mint a gyermeknevelés, a párkapcsolat, a gyerekekkel való közös munka, és így tovább.”

A vasárnapi rendezvény a tartományi kisebbségi titkárság és a helyi önkormányzat támogatásával valósult meg.

családi nap
Kishegyes
Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 21:43

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.