Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Családi napot tartottak Martonoson

2021.07.03
20:50
2021.07.04
06:58
Forrás
Pannon RTV
A rendezvény keretében ezer könyvet adományozott a szerbiai Soroptimist Klub a helyi könyvtárnak.

Kiváló hangulatban telt a Martonoson megtartott családi nap. A legkisebbektől az időseken át, mindenki találhatott magának megfelelő szórakozási lehetőséget.

Katona László: „Meg vagyunk elégedve, ritkán van ilyen nagyobb életű családi nap, jó hogy az ember ki tud jönni és mozogni velük egy kicsit.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Légvár, különféle gyermekjátékok, és kirakodóvásár is várta a kilátogatókat. A családi nap keretén belül egy ezer darabos könyvadományt is átadtak, amelyet a szerbiai Soroptimist Klub biztosított a helyi könyvtárnak.

Kiss Zenóbia, a Soroptimist Klub elnöke: „Ezek a könyvek, Magyarországról érkezett 500 darab könyv a szegedi Soroptimist Klub ajánlásával, ami Dr. Boda Domokos gyermekorvos hagyatéka, amit a lánya Boda Kriszta ajánlott fel a martonosi könyvtár részére. A másik 500 darab könyv pedig a magyarkanizsai Panda Rádió ajándéka.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az eseményen jelen volt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is. Kiemelte, hogy a kis falu nagyon jó példa arra, hogy hogyan kell szép jelent létrehozni, és egy még szebb jövőt kialakítani.

„Régóta várták az emberek a pillanatot, és amikor megteremtődött, rögtön éltek is a lehetőséggel. Folytatják a hagyományt, vagy hagyományt építenek, mert itt Martonoson hagyományt építenek. Ha jól tudom, akkor ez a második ilyen rendezvény, de a hangulat azt mutatja, a jelenlévők száma, hogy ez az elképzelés telibe talált és hogy egészen biztos, hogy itt egy tradíció fog kialakulni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az esemény a falunap továbbörökítése egyben, ugyanis a szervezők az aratás kezdete mellett ezentúl a családokat szeretnék előtérbe helyezni, továbbá népszerűsíteni az itthon való boldogulást.

Szél János, a martonosi Testvériség Művelődési Társulat elnöke: „Tehát azért mondom, hogy a család azért fontos, nagyon sokan elmentek, és valamilyen szinten a programjainkban, támogatásinkban azt szeretnénk bemutatni, hogy falun is lehet élni.”

Az eseményt művelődési műsor színesítette, valamint a családok számára lehetőség adódott a szabadban való főzésre is.

családi nap
Martonos
könyvadomány
Soroptimist

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.