Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Családi tökfaragás Hajdújáráson

2021.10.24
16:36
2021.10.24
20:11
Forrás
Pannon RTV
A vasárnapi napos időben barátkozni, játszani is volt lehetőségük a gyerekeknek.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Az első feladat a kapuban várta az érkezőket - ki kellett választaniuk a nekik szimpatikus tököt. Ezután hozzáfoghattak annak kifaragásához, volt, aki egyedül dolgozott, mások közösen faragták lámpásukat, néhány gyereknek pedig a szülei is segítettek. Tót Patrik barátjával dolgozott együtt a tökéletes töklámpás megalkotásán.

„Faragok egy tököt, és egy űrlényt szeretnék belőle faragni.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Kint vagy bent - Molnár Megyeri Leila még nem döntötte el hol fogja díszíteni otthonát a kifaragott töklámpás, de azt elmesélte, hogyan kell szakszerűen tökvicsorit készíteni.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Térségünkben kevésbé elterjedt a töklámpások faragása. Losonc Nóra töktermelő igyekezett olyan programot létrehozni, ahol a gyerekek és a szülők közösen dolgozhatnak, játszhatnak, barátkozhatnak.

„A gyerekeknek érdekes maga a töklámpás készítés, és én úgy gondolom, hogy ez egy nagyon szép őszi program, szerencsére az idő is kedvez a mai nap.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A töklámpás faragó napot már hatodik éve szervezik meg. Az eseménynek a hajdújárási Etno Kalandpark adott otthont.

tökfaragás
Hajdújárás

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű