Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Csapolták a kisüstit Mérgesen

2019-11-09
17:07
2019-11-09
18:23
Forrás
Pannon RTV
Az Új Pálinka Fesztiválon negyven kiállító párlatai közül válogathattak a házi párlatok kedvelői. A szervezők becslése szerint a látogatottsági rekord is megdőlt, több mint háromezren érkeztek.

A szó szoros értelmében igazi fesztiváli hangulat uralkodott az immár 12-ik alkalommal megrendezett mérgesi pálinkafesztiválon. A minőségi gyümölcspárlat patakokban folyt. A kelebiai Horváth Miklós barátaival együtt évről évre ellátogat Mérgesre: „Évek során ide járunk és meg vagyunk elégedve a szervezéssel. Kedvenc a körte.”

Kunyi Krisztián szabadkai pálinkafőző standján igazán bőséges volt a kínálat: „Hoztam almapálinkát, szilvapálinkát, törkölyt, szőlőpálinkát, őszibarack, sárgabarack, birsalma, vilmoskörte, málna, meggy.”

Sohasem volt még ennyi kiállító a fesztivál története során - emelte ki Saša Kopilović, szervező. Több mint negyven pálinkafőző kínálta párlatait, de házi készítésű ételek, kézműves termékek és sok más is helyet kapott a rendezvényen. Ételekből sem volt hiány. A pálinkaversenyre 12 fajta kategóriában neveztek be nedűket. A szervező aláhúzta: „El kell árulnom egy dolgot, európai rekord született a sárgabarackminták számát tekintve. Mintegy 94 kajszibarack pálinkamintánk volt, összesen pedig több mint 350 pálinkát neveztek be, a zsűri pedig nagyrészt elégedett.”

Mérges
pálinkfesztivál
kisüsti
Saša Kopilović

Most

07:10, Frissítve: 07:21

Ma van pünkösd vasárnapja

A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. A pünkösd a húsvét és a karácsony után a harmadik legnagyobb keresztény ünnep.
21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.