Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Csapra vertek egy hordó sört - kezdetét vette az Oktoberfest Újvidéken

2019-10-19
17:00
2019-10-19
21:00
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Oktoberfest sörfesztivál már negyedik éve 15 ezer látogatót vonz a városba. A németországi hangulatot idéző rendezvény a fiatalok egyik közkedvelt helye lett.

A látogatók a német ételek mellett a kézműves sörök széles tárházát is megcsodálhatták. Kerekes Patek Emília azokat az italokat szereti kóstolgatni, amelyeket nem lehet megvásárolni a boltokban: „Az idén a kedvencem a Csíki sör, először próbáltam meg és nagyon tetszik” - mondta az újvidéki nő. Deak Irena viszont inkább a gyümölcsös söröket fogyasztotta.

A csapolt kézműves söröket két-háromszáz dinárért lehetett vmegásárolni. „Nagy a különbség az ipari gyártású sörökhöz képest. Az áruk magasabb, de úgy gondolom, hogy megéri ezeket fogyasztani” - fejtette ki véleményét Dejan Marinković.

A rockbandák és a sörfesztiválokra jellemző ételek hamar jókedvre derítettek mindenkit. „Minden nagyon tetszik - a kolbász, a sörfajták, a társaság, a zene, minden fergeteges” - mondta lelkesen Koprivica Aurora.

A rendezvényen elsősorban a kézműves sörfőzdéknek adtak teret a bemutatkozásra. Az erdélyi Csíki sör alig egy éve jelent meg az itteni piacon, de máris megnyerte a fogyasztók tetszését. „Nekünk láger típusú söreink vannak, nagy az érdeklődés rá, van egy IPÁ-nk, azt is kóstolgatják és nagyon kedvelik. A gyümölcsös sörök érdekesek és vonzóak, ám a fesztiválokon a láger sörök fogynak leginkább“ - mondta Bővíz Szilárd zentai forgalmazó.

Az újvidéki Oktoberfestet 4. alkalommal rendezték meg azzal a céllal, hogy gazdagabb idegenforgalmi kínálattal rendelkezzen a város. „Az Oktoberfestet nem csak Münchenben, hanem az egész világon megtartják, Brazíliától kedve Kínán és Amerikán keresztül Újvidéken is, ott, ahol valamikor vagy még most is élnek németek, és a hagyományaikat, kultúrájukat és iparukat is megtartották. Vajdaságban Apatinban, Dunacsében és Újvidéken vannak a legnagyobb sörgyárak, ez is német hagyaték” - magyarázta Robert Čoban főszervező.

A kézműves sörök közül világosat, sötétet, gyümölcsöst, sőt búzasört is lehetett kóstolni.

sör
Oktoberfest
Újvidék

Most

Népszerű