Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

2022.10.02
18:45
2022.10.02
20:25
Forrás
Pannon RTV
Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.

Szombat délután Oromhegyesen gyülekeztek a népzene kedvelők. Az Aranykalász Művelődési Egyesület völgyesi csokorral érkezett a találkozóra.

Dobó Márta, elnök, Aranykalász Művelődési Egyesület, Völgyes:
Van honnan merítkezni. Az édesanyám és a falubeliek, akik az 1920-as és az 1930-as években születtek, ők voltak az első népdalosok a faluban és tőlük nagyon sok anyag maradt fent, ami helyi jellegű.

Pannon RTV

A zsombói Bokréta Népdalkör tagjai 2001-es megalakulásuk óta már többször jártak Vajdaságban, most is örömmel jöttek.

Pánik András, művészeti vezető, Bokréta Népdalkör, Zsombó, Magyarország:
Vajdaságban Kispiacon, illetve Tornyoson szoktunk még előfordulni. Sajnos az utóbbi két évben ez elmaradt, de előtte évente egyszer, kétszer mindhárom helyen jelen voltunk.

Pannon RTV

Oromhegyesen is nagy hagyománya van a népzenének, a néphagyományoknak, így minden évben igyekeznek több programot építeni e köré.

Bicskei Attila, elnök, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Oromhegyes:
Ez nagyon kellemes, nagyon jó. Kellemes környezet és mindenki, akit a zenét szereti, könnyedén dalra fakad. Ilyenkor mindenki egy nyelven beszél és ez a zene nyelve. Ez jó közeg, itt mindenki felvidul, otthon hagyja a saját problémáit.

Pannon RTV

A találkozón összesen 16 előadást láthatott a közönség.

Dobó Márta
Oromhegyes
népdal

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.