Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Csoda történt? Többen egy órát sem vártak a határon

2022.08.07
14:28
2022.08.07
16:32
Forrás
Pannon RTV
A megszokottnál jóval rövidebbek voltak ma a kocsisorok a szerb-magyar határátkelőkön. Az autósoknak általában nem kellett 1 óránál hosszabb ideig várakozniuk egyik irányba sem.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A Nyugat-Európából hazautazó vendégmunkások miatt azonban a helyzet gyorsan változhat, ezért mindenki tájékozódjon az aktuális adatokról mielőtt útra kel.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Nyári hétvégéhez képest meglepő kép fogadta stábunkat, illetve azokat az autósokat, akik az autópálya átkelőt választották, ugyanis Magyarországról Szerbia irányába szinte nem is kellett várakozással számolni. Noha ilyenkor az sem ritka, hogy négy, vagy öt órát is várakoznak itt az autósok.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Azok sem panaszkodhattak, akik Szerbia felől tartottak Magyarország irányába. Az autósoknak kora délután nagyjából 45 percet kellett várakozniuk mire átlépték a határt az autópályán.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A horgosi közúti átkelő is viszonylag jó választásnak bizonyult. Az ilyenkor szokásostól rövidebb kocsisorok pozitív meglepetést okoztak az autósoknak.

Varga Gyöngyi: „Tatabányára tartunk. Nem erre a várakozásra számítottunk, mert amikor mentünk a másik irányba, Törökország és Bulgária felé, akkor öt órát álltunk. Az egyik ismerősünk tanácsolta, hogy erre jöjjünk, mert talán másfél óra és átjutunk és nem több óra.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Preda Dejan: „Sűrűn járunk és most, hogy mindenki megy a nyaralásra, nagy sor kellene, hogy legyen, de nincsenek sorok, hála Istennek. Nagyon jó itt a kis határon jönni Röszkén, mert haladós, nagyon jó. Ilyen fél óra, egy órás a várakozás, de jobb mint az öt órás várakozás.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A határátkelőkön azonban gyorsan változhat a helyzet, ezért aki útra kell, indulás előtt mindenképpen tájékozódjon az aktuális adatokról. A kánikulában ajánlatos elegendő ivóvizet és élelmet is a gépjárműben tartani. A Nyugat-Európából hazautazó vendégmunkások miatt várhatóan egészen szeptember elejéig intenzív forgalom lesz az autópályán és a határátkelőkön is.

határátjáró
határátkelés
határátkelő
határátkelőhely

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Rotyogott a pörkölt Hertelendyfalván

Pörköltfőző versenyt rendeztek Hertelendyfalván a református templom felszentelésének ünnepén. Az imaház udvarában gyűltek össze az emberek. Tizenhárom bográcsban főtt a különböző, sajátos recept szerint készített pörkölt.
19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.