Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Csoda történt? Többen egy órát sem vártak a határon

2022.08.07
14:28
2022.08.07
16:32
Forrás
Pannon RTV
A megszokottnál jóval rövidebbek voltak ma a kocsisorok a szerb-magyar határátkelőkön. Az autósoknak általában nem kellett 1 óránál hosszabb ideig várakozniuk egyik irányba sem.

A Nyugat-Európából hazautazó vendégmunkások miatt azonban a helyzet gyorsan változhat, ezért mindenki tájékozódjon az aktuális adatokról mielőtt útra kel.

Nyári hétvégéhez képest meglepő kép fogadta stábunkat, illetve azokat az autósokat, akik az autópálya átkelőt választották, ugyanis Magyarországról Szerbia irányába szinte nem is kellett várakozással számolni. Noha ilyenkor az sem ritka, hogy négy, vagy öt órát is várakoznak itt az autósok.

Azok sem panaszkodhattak, akik Szerbia felől tartottak Magyarország irányába. Az autósoknak kora délután nagyjából 45 percet kellett várakozniuk mire átlépték a határt az autópályán.

A horgosi közúti átkelő is viszonylag jó választásnak bizonyult. Az ilyenkor szokásostól rövidebb kocsisorok pozitív meglepetést okoztak az autósoknak.

Varga Gyöngyi: „Tatabányára tartunk. Nem erre a várakozásra számítottunk, mert amikor mentünk a másik irányba, Törökország és Bulgária felé, akkor öt órát álltunk. Az egyik ismerősünk tanácsolta, hogy erre jöjjünk, mert talán másfél óra és átjutunk és nem több óra.”

Preda Dejan: „Sűrűn járunk és most, hogy mindenki megy a nyaralásra, nagy sor kellene, hogy legyen, de nincsenek sorok, hála Istennek. Nagyon jó itt a kis határon jönni Röszkén, mert haladós, nagyon jó. Ilyen fél óra, egy órás a várakozás, de jobb mint az öt órás várakozás.”

A határátkelőkön azonban gyorsan változhat a helyzet, ezért aki útra kell, indulás előtt mindenképpen tájékozódjon az aktuális adatokról. A kánikulában ajánlatos elegendő ivóvizet és élelmet is a gépjárműben tartani. A Nyugat-Európából hazautazó vendégmunkások miatt várhatóan egészen szeptember elejéig intenzív forgalom lesz az autópályán és a határátkelőkön is.

határátjáró
határátkelés
határátkelő
határátkelőhely

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű