Ugrás a tartalomra
plakát
Pannon RTV/Idei Sándor

Csokoládé-fesztivál Belgrádban

2017-11-11
21:08
2017-11-12
16:38
Forrás
Pannon RTV
A 25 kiállító a legkülönfélébb kakaós csodákat mutatja be három napon át. Kóstolni is lehet. A szervezők a hatalmas érdeklődést látva azt mondták, jövőre még több kézműves csokikészítőt hívnak.

Kerek csokoládé és lapos csokoládé, forrócsokoládé és csokifagyi, kakaó és csokoládékoktél is volt az első belgrádi csokoládéfesztiválon, amelyet szombaton nyitottak meg a szerb fővárosban. A 25 kiállító a legkülönfélébb kakaós csodákat mutatja be három napon át a belgrádi közönségnek.

csokoládé

Az első belgrádi csokoládé-fesztivált még Gombóc Artúr is megirigyelhette volna. Volt itt kerek csokoládé és szögletes csokoládé, hosszú csokoládé és rövid csokoládé, gömbölyű csokoládé és lapos csokoládé, csomagolt csokoládé és meztelen csokoládé, édes csokoládé és keserű csokoládé, üres csokoládé és töltött csokoládé, tavalyi csokoládé és idei csokoládé, továbbá minden olyan étel, aminek köze van a csokoládéhoz.

csokoládék

A hétköznapokból ismert csokik szinte már unalmasnak tűntek azok mellett, amelyeket a fesztiválon bemutattak. Virágok, gyümölcsök, magvak és fűszerek is kerültek a táblás csokiba és a bonbonokba is. Ilyen különlegesség a perui maca, amely az Andok 4 ezer méteres magasságában nő, már az inkák is használták, Szerbiában pedig étrend-kiegészítőként ismert. Marko Bojović, Just Superior: „Sok mindenre jó a szervezetünknek, hogy csak a néhány legfontosabbat említsem: hormonális rendellenességeknél nagyon gyorsan helyreállítja a hormonháztartást, tisztítja a szervezetet, különböző pszichés állapotoknál, például segít idegesség esetén, de javítja a koncentrációt is.”

koktél

Az igazán kíváncsiak különböző ételkülönlegességeket is megkóstolhattak. Az édesszájúak kávéval, borral vagy whyski-vel keverve is megízlelhették a kakaós édességeket. Jelena Marković, szervező: „A koktélmestereink koktélokat készítenek majd csokoládéból. Valóban nagyon színes a program, három nap alatt a vendégek sok mindent megtanulhatnak, kipróbálhatnak, és jól érezhetik magukat.”

A háromnapos fesztivál első napján hosszú sorok alakultak ki a bejáratnál, mindenki arra várt, hogy megkóstolhassa a legkülönfélébb finomságokat. A vendégek műhelymunkákon és előadásokon vehettek részt, amelyeken a helyes csokoládéfogyasztásról, a csokoládé szépségápolási lehetőségeiről, és további nem hétköznapi felhasználási módjairól tanulhattak valami újat.

Az első belgrádi csokoládéfesztiválon 25 kiállító mutatkozott be, de a szervezők a hatalmas érdeklődést látva azt mondták, jövőre még több kézműves csokikészítőt hívnak.

Belgrád
csokoládé
fesztivál

Most

08:28, Frissítve: 08:39

Csaknem 5,6 millió fertőzött

A világban eddig csaknem 5 millió 600 ezren fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 348 ezer.
21:47, Frissítve: 07:58

Előttünk a jégvédelmi szezon

A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.