Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csörömpöléssel űzték el a telet Keviben

2019-03-04
11:21
2019-03-04
17:46
Forrás
Pannon RTV
Farsangi mulatságot szerveztek Keviben a Móra István Művelődési Egyesület székházában.

A programon iskolás és óvodás gyerekek vettek részt, akik beöltözve űzték el a telet, és vidáman köszöntötték a tavaszt.

Az óvodások hangos kiáltozással és csörömpöléssel űzték el a telet a Móra István Művelődési Egyesület felé haladva. A mulatság során a gyerekek kipróbálhatták az arcfestést, a lufihajtogatást és zenés versenyjátékokban is részt vehettek. A farsangozók versenyeztek is kreatív és változatos jelmezeikkel.

Eke Dorottya, farsangozó, Kevi:
„- Minek öltöztél, és miért pont ennek?
- Szivárványos unikornisnak. Van rajtam egy zokni, ami el van vágva, mert az az unikornisnak a patája, ami elöl van.”

Híres Flóra Jázmin, farsangozó, Kevi: „Én felhő vagyok. Azért lettem felhő, mert tavasz van, és esik az eső. A jelmezem ezzel kapcsolatos.”

A Móra István Művelődési Egyesület már megalakulása óta, vagyis 26 éve szervez télűző mulatságot a gyermekek számára.

Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „Keviben az a hagyomány, hogy a falu utcáit járják a gyerekek. Hangosan kolompolnak különböző eszközökkel, hogy így hívják fel a figyelmet arra, hogy vége van a télnek, és közeledik a tavasz.”

A résztvevők a jelmezversenyt követően megkóstolhatták a hagyományos farsangi fánkot is. A szervezők elmondták, a farsangi mulatság alkalmával több mint harminc gyermek gyűlik itt össze.

Kevi
Perpauer Attila
Móra István Művelődési Egyesület
farsang

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.