Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csörömpöléssel űzték el a telet Keviben

2019-03-04
11:21
2019-03-04
17:46
Forrás
Pannon RTV
Farsangi mulatságot szerveztek Keviben a Móra István Művelődési Egyesület székházában.

A programon iskolás és óvodás gyerekek vettek részt, akik beöltözve űzték el a telet, és vidáman köszöntötték a tavaszt.

Az óvodások hangos kiáltozással és csörömpöléssel űzték el a telet a Móra István Művelődési Egyesület felé haladva. A mulatság során a gyerekek kipróbálhatták az arcfestést, a lufihajtogatást és zenés versenyjátékokban is részt vehettek. A farsangozók versenyeztek is kreatív és változatos jelmezeikkel.

Eke Dorottya, farsangozó, Kevi:
„- Minek öltöztél, és miért pont ennek?
- Szivárványos unikornisnak. Van rajtam egy zokni, ami el van vágva, mert az az unikornisnak a patája, ami elöl van.”

Híres Flóra Jázmin, farsangozó, Kevi: „Én felhő vagyok. Azért lettem felhő, mert tavasz van, és esik az eső. A jelmezem ezzel kapcsolatos.”

A Móra István Művelődési Egyesület már megalakulása óta, vagyis 26 éve szervez télűző mulatságot a gyermekek számára.

Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „Keviben az a hagyomány, hogy a falu utcáit járják a gyerekek. Hangosan kolompolnak különböző eszközökkel, hogy így hívják fel a figyelmet arra, hogy vége van a télnek, és közeledik a tavasz.”

A résztvevők a jelmezversenyt követően megkóstolhatták a hagyományos farsangi fánkot is. A szervezők elmondták, a farsangi mulatság alkalmával több mint harminc gyermek gyűlik itt össze.

Kevi
Perpauer Attila
Móra István Művelődési Egyesület
farsang

Most

12:26, Frissítve: 12:38

Jó tanuló, jó sportoló - felhívás

A külhoni magyar régiókban, Vajdaságban, Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Muravidéken és Horvátországban tanuló diákoknak hirdet felhívást a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.