Ugrás a tartalomra
Tanjug/Joe Giddens/PA via AP

Csúcstalálkozóra hívta a királyi családot a brit uralkodó

2020.01.12
13:52
2020.01.12
14:15
Forrás
MTI
Várhatóan a Harry-válságra keresnek megoldást hétfőn a brit uralkodó kelet-angliai téli rezidenciáján.

II. Erzsébet királynő egybehangzó brit sajtóértesülések szerint azért hívta Sandringham kastélyába a királyi család legmagasabb rangú tagjait, hogy megvitassák Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő jövőbeni helyzetét a családon és a monarchián belül.

Harry, Sussex hercege - a 94. életévében járó királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - feleségével közös Instagram-oldalán szerda este jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepétől. A házaspár a közlemény szerint azon dolgozik, hogy pénzügyileg függetlenné váljon, és a jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában töltik majd.

Meghan hercegnő másnap el is utazott Kanadába tavaly májusban született gyermekükkel, Archie-val, Harry azonban Nagy-Britanniában maradt és részt vesz a hétfői találkozón, amelyet a vasárnapi brit sajtó máris sandringhami csúcsként emleget.

A lapokban idézett udvari források szerint Harry a királynőt sem tájékoztatta előzetesen arról a tervéről, hogy feleségével együtt visszalép a királyi családban betöltött szerepétől, és az uralkodó ezt különösen fájónak találja, mivel általános vélekedések szerint éppen Harry a kedvenc unokája.

Harry herceg jelenleg a hatodik, fia a hetedik helyen áll a brit trónöröklési sorban.

brit
királyi család
királynő
II. Erzsébet
uralkodó
Harry herceg
Meghan Markle
hercegnő

Most

16:05, Frissítve: 16:12

Ma van a Fogamzásgátlás Világnapja

A Fogamzásgátlás Világnapján az Újvidéki Egészségház előadást tartott középiskolások számára, ahol a résztvevők megtanulhatták, hogyan éljenek felelősségteljes nemi életet és milyen módszerekkel védekezhetnek.

Népszerű

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.