Ugrás a tartalomra
Pixabay/Akenach

Delfineket mentettek a Cape Cod-öbölnél

2022.05.23
21:41
Forrás
elobolygonk.hu
Több tucatnyi szakértő és önkéntes dolgozott órákig hét delfin életéért, amelyek egy, a Cape Cod-öbölbe ömlő folyó sekély vizében rekedtek.

A wellfleeti Herring-folyóban a múlt hét közepén, hajnalban vették észre az atlanti fehérsávos delfineket. Egy közeli mentőcsapat egy órával később már a helyszínen volt. Nem szokatlan, hogy delfinek kerülnek partközelbe a régióban, mivel a Cape Cod-öbölben nagy az árapály-ingadozás.

Az International Fund for Animal Welfare tengeri emlősök mentésével és kutatásával foglalkozó csoportjának munkatársa elmondta, hogy a delfinek megérkezésükkor jó állapotban voltak, egészségesnek tűntek, de gyorsan kellett cselekedniük, mert tudták, hogy napos, meleg idő lesz. Arra is figyelniük kellett, hogy a dagály elvonulása után nehogy megint megrekedjenek a sekély vízben. A több mint százkilós, két méter hosszúságú delfineket egy kifejezetten delfinek szállítására tervezett járművel vitték a mélyebb vizekhez, ahol szabadon engedték őket.

A legnagyobb delfinre ideiglenes műholdas jeladót is felerősítettek, hogy nyomon tudják követni a csoport útját.

delfin
állatmentés

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű