Ugrás a tartalomra
Pixabay

Delfinpusztulás Ghána partjainál

2021.04.13
17:31
2021.04.13
17:37
Forrás
index.hu
Az alacsony oxigénkoncentráció okozta azoknak a delfineknek és különböző halfajoknak a pusztulását, amelyeknek a tetemeit tíz napja vetette a tengerpartra a víz Ghána különböző részein − írja az MTI.

A víz minőségének elemzése megmutatta, hogy a legtöbb mutató, amely az élethez szükséges az óceánban, az elfogadható határokon belül volt, a kémiai oxigénigény kivételével, amely jóval magasabb volt a vártnál − közölték a Ghánai Egyetem tenger- és haltudományi karának kutatói. Hozzáteszik: ez stresszt idézhet elő azon élőlényeknél, amelyeknek vízben oldott oxigénre van szükségük.

Az elpusztult tengeri emlősök fehérajkú kardszárnyú delfinek voltak, amelyek a trópusi, szubtrópusi mélyvizekben élnek. A tengeri emlősökre a nyugat-afrikai ország atlanti-óceáni partvidékének három különböző térségében bukkantak.

delfin
elpusztult
oxigén

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.