Ugrás a tartalomra
Hét Nap

Díjat nyert Szalai Attila karikaturista

2018.03.15
07:19
2018.03.15
07:42
Forrás
Szalai Attila
A Hét Nap karikaturistája, Szalai Attila harmadik díjjal tért haza Budapestről az Ezüstgerely 2018 – Sport a kortárs magyar művészetben című kiállításról.

Az alkotó Zlatan Ibrahimovićról, Nagy Lászlóról, Usain Boltról és Fa Nándorról készített alkotásaival az alkalmazott művészet kategóriában érdemelte ki ezt a rangos elismerést.

Hét Nap

A pályázatot a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum hirdette meg, a Nemzeti Sportközpontok – Magyar Olimpiai és Sportmúzeum bonyolította le, támogatója pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága volt. A pályázatra öt kategóriában 127 alkotó 592 művel jelentkezett, a kiállítás anyagába 70 művész 183 alkotása került be.

Az elismeréseket Szabó Lajos, a Sportmúzeum igazgatója, az Ezüstgerely albizottság elnöke, Vékássy Bálint, a MOB főtitkára és Magyar Zoltán, kétszeres olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója adták át a díjazottaknak.

Szalai Attila
Budapest
díj
karikaturista

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.