Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Díjazták az év újságíróit

2020.03.07
12:00
2020.03.07
19:21
Forrás
Pannon RTV
Átadták a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének díjait péntek este Zentán. Az egyesület elnöksége 5 kategóriában döntött az év újságíróiról. A Pannon RTV két munkatársa is elismerésben részesült.

A Zentai Magyar Kamaraszínház Kamaratermében az idén két életműdíjat adott át az egyesület: az egyiket Sebestyén Imre, a Vajdaság Ma hírportál főszerkesztője, a másikat Dani Zoltán, az Újvidéki Rádió nyugalmazott szerkesztője vehette át. A legjobb pályakezdő újságírójának Fehér Miklóst, a Magyar Szó sportújságíróját választották. Nyomtatott sajtó kategóriában Sándor Zoltánt, a Magyar Szó szerkesztőjét tüntették ki. A Pannon RTV két kollégája is elismerésben részesült. Elektronikus média kategóriában Szalai Adriánt, médiaházunk operatőrét díjazták: „Nagyon megtisztelő számomra ez az elismerés, és úgy érzem, hogy nem csak nekem szól ez az elismerés, hanem a kollégáimnak is, akikkel együtt dolgozom. Őket is ugyan úgy elismerték most, mint engem.”

Pannon RTV

Zséli Ágnes, a Pannon RTV törökbecsei tudósítója a szórványdíjat vehette át: „Tulajdonképpen ez mindannyiunk díja. Főként az ott élő, magyar közösségnek a díja, ugyanakkor a vajdasági magyaroknak a díja. Én tettem a dolgomat szakmailag. Nem vagyok újságíró, azonban mindezt a tevékenységet egy hivatásnak tekintem.”

Pannon RTV

Az ünnepség keretein belül az egyesület átadta okleveleit az újságíró iskola növendékeinek is.
Máriás Endre, elnök, VMÚE: „A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete ebben az időszakban, amióta az én vezetésemmel folyik a munka, második alkalommal szervezett újságíró iskolát a középiskolás fiatalok számára. Ezzel egyrészt az utánpótlás nevelés a célunk, de nem az az elsődleges. Hiszen nem az az elsődleges feladatunk, hogy újságírókat neveljünk ki, hanem ennél talán sokkal fontosabb, hiszen szélesebb kört érint az, hogy médiaértő, médiatudatos fiatalokat neveljünk.”

A díjátadót alkalmi műsor zárta, amelyet Lőrinc Tímea és Papp Arnold, a Zentai Magyar Kamaraszínház színészei állítottak össze. A műsorban közreműködött Kőműves Ágota énekes.

Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete
Szalai Adrián
Zséli Ágnes
Máriás Endre

Most

21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű