Ugrás a tartalomra
A zentai piac
Pannon RTV

Dinnye és barack - ez a menő Zentán is!

2019-08-14
13:41
2020-01-25
14:17
Forrás
Pannon RTV
A zentai termelők szerint jó termés volt az idei, az időjárás kedvezett a dinnyének és a baracknak. Az idénygyümölcsből a piacon sincs hiány.
Barack

Szűcs Márta évek óta a zentai piacon szerzi be a gyümölcsöket, idén az árral és a minőséggel is elégedett: A barackért hatvan dinárt fizetett. Az almáért, minőségtől függően 50-60 dinárt kértek el a termelők. A dinnyét 40 dinárért szerezte be a helyi asszony.

Kazinci Jolán már elkészült a téli barackbefőttekkel. Elmondása szerint az idei barack nagyon jó, viszont a dinnyék közül csak a görögdinnye nyerte el tetszését: „A sárgadinnyével egyáltalán nem vagyok megelégedve. Több helyen vettem és olyan, mint az uborka.”

Kínálat a zentai piacon

Az eladók szerint idén nagy a kereslet az őszibarack iránt, mivel a tavalyi évben teljes kiesés volt. Farkas Évától is sokan vásárolják, akár nagyobb mennyiségben is. „Mindenki gondol a télre. A kompót és a lekvár mindig jól jön, és olcsóbb is, mintha a boltba vesszük” - mondta az árus.

A dinnye idén is sláger, a minőségére a kedvező időjárás miatt nem lehet panasz. „Az emberek kopogtatni szokták, megnyomkodják. Én általában megpaskolom, és ha szép kongós hangja van, akkor az jó dinnye” - osztotta meg a titkát Vér Éva, aki helyi termelésű, adai dinnyét kínált vásárlóinak.

Dinnye

A dinnye pillanatnyi ára 35-50 dinár között mozog kilónként, az árusok szerint a nyári nagy hőségben a legkeresettebb a lédús gyümölcs, olyankor egy nap alatt 40-50 darabot is eladnak belőle.

piac
dinnye
barack
Zenta

Most

Népszerű