Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Disznótoros fesztivál és pálinkamustra Óbecsén

2022.01.29
17:23
Forrás
Pannon RTV
A Than Emlékház udvarán megszervezett fesztiválon kirakodóvásár is volt.

Első alkalommal szervezték meg Óbecsén a Vajdasági Disznótoros Fesztivált és Pálinkamustrát. A Than Emlékház udvarán megtartott rendezvényen kolbásztöltésben hirdettek versenyt és a zsűri értékelte a pálinkákat is. A látogatók disznótoros reggelire és ebédre is befizethettek.

Pannon RTV/Rácz László

Rendhagyó módon töltötte a kolbászt Óbecsén az egyik versenyző. Az egyébként kézműves sörfőzőként dolgozó fiatalember ezúttal kolbászt töltött a sörcsapolóból. Ennek a csapatnak nem is a győzelem, hanem a jó hangulat a fontos. Siniša Nikolić, Óbecse: „Ide úgy jöttünk, hogy a YouTube-on megnéztünk két felvételt arról, hogyan kell disznót vágni és kolbászt tölteni, a barátoktól is kértünk tanácsot, és sikerült megcsinálnunk, úgyhogy részt veszünk a kolbásztöltésben.”

Pannon RTV/Rácz László

A Vajdasági Disznótoros Fesztivál pálinkamustrájára öt kategóriában több mint 50 minta érkezett, a kolbásztöltő versenyen azonban betegségek miatt a vártnál kevesebben vettek részt, de a hangulat így is remek volt. Vaszlavik Attila a barátaival érkezett, ő pontosan tudja, mitől jó egy kolbász. „Először is jó paprika és a fűszerezés, kinek milyen az ízlése. Nekem van egy hagyományos receptem, én az alapján csináltam most is, és azt nem illik elárulni.”

Pannon RTV/Rácz László

Márton Ilona nyugalmazott némettanár kóstolt, majd vásárolt is a kiváló hústermékekből. „Nagyon örülök, hogy erre sor került, már alig vártam, hogy kimozduljak a négy fal közül, és még az időjárás is kedvezett. Úgy gondoltam, hogy mindenképpen el kell jönni, ha már nem megyünk igazi disznóvágásra, akkor ide eljövünk.”

Pannon RTV/Rácz László

Jovanović Dániel évek óta a helyi gasztronómiai értékek népszerűsítésén dolgozik. A Vajdasági Disznótoros Fesztivált és Pálinkamustrát most először szervezte meg Óbecsén. „Tél van, télen disznót szoktak vágni, ezért gondoltuk, hogy csinálunk egy olyan rendezvényt, ahol az emberek összejöhetnek, jól érzik magukat, kimozdulhatnak a négy fal közül, és a friss levegőn, szép napos időben eltöltsenek egy délutánt velünk közösen.”

Pannon RTV/Rácz László

A fesztivál látogatói disznótoros reggelire és ebédre is befizethettek: volt, aki hazavitte, mások a helyszínen fogyasztották el jóízűen a frissen sült disznóságokat.

disznótor
pálinka
Óbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:28, Frissítve: 20:35

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű