Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Disznótoros fesztivál és pálinkamustra Óbecsén

2022.01.29
17:23
Forrás
Pannon RTV
A Than Emlékház udvarán megszervezett fesztiválon kirakodóvásár is volt.

Első alkalommal szervezték meg Óbecsén a Vajdasági Disznótoros Fesztivált és Pálinkamustrát. A Than Emlékház udvarán megtartott rendezvényen kolbásztöltésben hirdettek versenyt és a zsűri értékelte a pálinkákat is. A látogatók disznótoros reggelire és ebédre is befizethettek.

Pannon RTV/Rácz László

Rendhagyó módon töltötte a kolbászt Óbecsén az egyik versenyző. Az egyébként kézműves sörfőzőként dolgozó fiatalember ezúttal kolbászt töltött a sörcsapolóból. Ennek a csapatnak nem is a győzelem, hanem a jó hangulat a fontos. Siniša Nikolić, Óbecse: „Ide úgy jöttünk, hogy a YouTube-on megnéztünk két felvételt arról, hogyan kell disznót vágni és kolbászt tölteni, a barátoktól is kértünk tanácsot, és sikerült megcsinálnunk, úgyhogy részt veszünk a kolbásztöltésben.”

Pannon RTV/Rácz László

A Vajdasági Disznótoros Fesztivál pálinkamustrájára öt kategóriában több mint 50 minta érkezett, a kolbásztöltő versenyen azonban betegségek miatt a vártnál kevesebben vettek részt, de a hangulat így is remek volt. Vaszlavik Attila a barátaival érkezett, ő pontosan tudja, mitől jó egy kolbász. „Először is jó paprika és a fűszerezés, kinek milyen az ízlése. Nekem van egy hagyományos receptem, én az alapján csináltam most is, és azt nem illik elárulni.”

Pannon RTV/Rácz László

Márton Ilona nyugalmazott némettanár kóstolt, majd vásárolt is a kiváló hústermékekből. „Nagyon örülök, hogy erre sor került, már alig vártam, hogy kimozduljak a négy fal közül, és még az időjárás is kedvezett. Úgy gondoltam, hogy mindenképpen el kell jönni, ha már nem megyünk igazi disznóvágásra, akkor ide eljövünk.”

Pannon RTV/Rácz László

Jovanović Dániel évek óta a helyi gasztronómiai értékek népszerűsítésén dolgozik. A Vajdasági Disznótoros Fesztivált és Pálinkamustrát most először szervezte meg Óbecsén. „Tél van, télen disznót szoktak vágni, ezért gondoltuk, hogy csinálunk egy olyan rendezvényt, ahol az emberek összejöhetnek, jól érzik magukat, kimozdulhatnak a négy fal közül, és a friss levegőn, szép napos időben eltöltsenek egy délutánt velünk közösen.”

Pannon RTV/Rácz László

A fesztivál látogatói disznótoros reggelire és ebédre is befizethettek: volt, aki hazavitte, mások a helyszínen fogyasztották el jóízűen a frissen sült disznóságokat.

disznótor
pálinka
Óbecse

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.