Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Kucor Dejan

Drága az év búcsúztatása, sokan az olcsóbb házibulikat választják

2022.12.06
15:44
2022.12.06
18:37
Forrás
Pannon RTV
A szilveszterezőket is utoléri az infláció.

Sokan az olcsóbb házibulikat választják, mások viszont nem spórolnak, lassan megtelnek a helyek a szervezett rendezvényeken, sőt a fodrásznál és sminkesnél is.

Pannon RTV / Kucor Dejan

Minden drágult az elmúlt időszakban, így sokan választják inkább az otthoni újévvárást.

Zsáki Valéria, Topolya: „Az árakhoz szóhoz se jutok, azok olyanok amilyenek, mindegy alkalmazkodunk hozzá és kész. Én konkrétan egyedül fogok szilveszterezni, úgyhogy tényleg csak a minimálisat, ami, valamit sütők, mellé köretet, savanyúság és kész.”

Kosaras Kitti, Pacsér: „Szerintem csak ilyen családi körben lesz és akkor sütünk valamit, nem tudom még pontosan, most például semmilyen buli nem lesz.”

Pannon RTV / Kucor Dejan

Hagyományos szilveszteri étel a lencse, melyből fél kilogramm 190 dinárba kerül, pezsgőt 240-től 600 dinárig vásárolhatunk a boltokban. A szilveszteri asztalról nem hiányozhat a malac, ami a babona szerint kitúrja a szerencsénket. Sokan már most rendelik akár nyersen, akár süttetve. Bálint István, hentes: „Érdeklődnek, vannak már rendelések elég sok, főleg harmincegyedikére. Most per pillanat a malacár 700 dinár kilója nyersen, sülve pedig 1400, reméljük csökkenni fog az ünnepek közeledtével.”

Pannon RTV / Kucor Dejan

A szórakozóhelyeken zenés-táncos programokkal várják a bulizni vágyókat, ami Topolyán négyezertől hétezer dinárba kerül személyenként a kínálattól függően. A helyek lassan betelnek. Brindza Anasztázia, étteremvezető, Topolya: „Diszkózene lesz, dj-vel, a 80-as 90-es évek zenéivel, svédasztalos ellátással, itallal, fogadóitallal és a pezsgővel végül is az újévezés négyezer dinárba fog kerülni, érdeklődés már van, lassan telítődik a terem.”

Pannon RTV / Kucor Dejan

A boltok polcaira is megérkeztek az ünnepi kollekciók. Ha csinosan, elegánsan, új ruhában szeretnénk várni az új évet, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Egy kisestélyit például 6-7 ezer dinárért, hozzá illő zakót pedig 5 ezer dinárért vásárolhatunk. A férfiaknak egy ing-nadrág-zakó összeállítás 14-15 ezer dinárba is belekerülhet.

Pannon RTV / Kucor Dejan

A szépségszalonokban és fodrászatokban is már foglalják az időpontokat. Az árakon egyelőre nem emeltek az elmúlt időszakban, mondja egy topolyai szépségszalon tulajdonosa. Manikűr 1000, körömépítés 1500 dinár, szempillaépítés 3-3500 dinár.

Pozsár Ámor, szépségszalon tulajdonos, Topolya: „Időpontok azok már vannak foglalva, úgy a kozmetika, úgy a fodrászat területén, az árak most per pillanat 600 dinártól indulnak, 2300-2500 dinárig mennek el, itt már egy kontyról van szó, itt már egy kicsit összetettebb, lehet ezt persze fokozni.”

Pannon RTV / Kucor Dejan

A szilveszterezés tehát nem olcsó mulatság, akár saját szervezésben, akár szórakozóhelyen töltjük az év utolsó napját.

szilveszter
Bálint István
Brindza Anasztázia

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 15:27

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.