Ugrás a tartalomra

Drága az év búcsúztatása, sokan az olcsóbb házibulikat választják

2022.12.06
15:44
2022.12.06
18:37
Forrás
Pannon RTV
A szilveszterezőket is utoléri az infláció.

Sokan az olcsóbb házibulikat választják, mások viszont nem spórolnak, lassan megtelnek a helyek a szervezett rendezvényeken, sőt a fodrásznál és sminkesnél is.

Minden drágult az elmúlt időszakban, így sokan választják inkább az otthoni újévvárást.

Zsáki Valéria, Topolya: „Az árakhoz szóhoz se jutok, azok olyanok amilyenek, mindegy alkalmazkodunk hozzá és kész. Én konkrétan egyedül fogok szilveszterezni, úgyhogy tényleg csak a minimálisat, ami, valamit sütők, mellé köretet, savanyúság és kész.”

Kosaras Kitti, Pacsér: „Szerintem csak ilyen családi körben lesz és akkor sütünk valamit, nem tudom még pontosan, most például semmilyen buli nem lesz.”

Hagyományos szilveszteri étel a lencse, melyből fél kilogramm 190 dinárba kerül, pezsgőt 240-től 600 dinárig vásárolhatunk a boltokban. A szilveszteri asztalról nem hiányozhat a malac, ami a babona szerint kitúrja a szerencsénket. Sokan már most rendelik akár nyersen, akár süttetve. Bálint István, hentes: „Érdeklődnek, vannak már rendelések elég sok, főleg harmincegyedikére. Most per pillanat a malacár 700 dinár kilója nyersen, sülve pedig 1400, reméljük csökkenni fog az ünnepek közeledtével.”

A szórakozóhelyeken zenés-táncos programokkal várják a bulizni vágyókat, ami Topolyán négyezertől hétezer dinárba kerül személyenként a kínálattól függően. A helyek lassan betelnek. Brindza Anasztázia, étteremvezető, Topolya: „Diszkózene lesz, dj-vel, a 80-as 90-es évek zenéivel, svédasztalos ellátással, itallal, fogadóitallal és a pezsgővel végül is az újévezés négyezer dinárba fog kerülni, érdeklődés már van, lassan telítődik a terem.”

A boltok polcaira is megérkeztek az ünnepi kollekciók. Ha csinosan, elegánsan, új ruhában szeretnénk várni az új évet, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Egy kisestélyit például 6-7 ezer dinárért, hozzá illő zakót pedig 5 ezer dinárért vásárolhatunk. A férfiaknak egy ing-nadrág-zakó összeállítás 14-15 ezer dinárba is belekerülhet.

A szépségszalonokban és fodrászatokban is már foglalják az időpontokat. Az árakon egyelőre nem emeltek az elmúlt időszakban, mondja egy topolyai szépségszalon tulajdonosa. Manikűr 1000, körömépítés 1500 dinár, szempillaépítés 3-3500 dinár.

Pozsár Ámor, szépségszalon tulajdonos, Topolya: „Időpontok azok már vannak foglalva, úgy a kozmetika, úgy a fodrászat területén, az árak most per pillanat 600 dinártól indulnak, 2300-2500 dinárig mennek el, itt már egy kontyról van szó, itt már egy kicsit összetettebb, lehet ezt persze fokozni.”

A szilveszterezés tehát nem olcsó mulatság, akár saját szervezésben, akár szórakozóhelyen töltjük az év utolsó napját.

szilveszter
Bálint István
Brindza Anasztázia

Most

14:02, Frissítve: 14:18

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.
13:10, Frissítve: 13:27

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.
12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Népszerű