Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szloboda Tibor

Drupal konferencia Palicson

2018-11-03
14:54
2018-11-03
20:16
Forrás
Pannon RTV
A nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszernek számos felhasználója van, így a környező országok mellett Amerikából, Svédországból és Hollandiából is ellátogattak a palicsi konferenciára.

Érdekes előadások, barátkozás és szakmai ismeretszerzés - ez a lényege az első Drupal Camp Pannoniának. A szervezők a szakmai tartalom mellett kulturális és szórakozási lehetőségeket is biztosítanak a résztvevőknek.

Malatenszki Dávid, résztvevő: „Angolul vagy szerbül, horvátul, kevert nyelven beszélünk. A kapcsolatépítésre viszont szerintem tökéletes, mert gondolom az esti szórakozás, ami volt tegnap is, ott sok új embert lehetett megismerni.”

A Drupal nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszert az utóbbi években széles körben használják és egy erős közösséget épített maga köré - mondta el Koza Andor. A Studio Present társalapítója, a találkozó egyik szervezője elmondta: „Általában két felé szoktak elmenni az előadások. Az egyik téma az valamilyen történet, vagy csak egy életútját mutatja be valaki, aki példaképként tud másoknak szolgálni. Valamint vannak a teljesen szakmai előadások.”

Koza Andor

A háromnapos rendezvény célja a rendszer működésének népszerűsítése. Az eseményre tizenegy országból csaknem 130 résztvevő érkezett.

Drupal
Studio Present
koza andor

Most

12:57

Lemondott a szlovén miniszterelnök

Marijan Šarec szlovén miniszterelnök ma rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette lemondását, és új választások kiírását kezdeményezte - közölte a helyi sajtó.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.