Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Édességcsomag a kevi és buránysori gyerekeknek

2018-12-06
12:46
2018-12-06
16:55
Forrás
Pannon RTV
A kevi és buránysori gyermekek a Móra István Művelődési Egyesületben vehették át a mikuláscsomagokat. A gyerekek alkalmi műsorral kedveskedtek a Mikulásnak.

A gyerekek már nagyon várták, hogy megérkezzen a Mikulás a Móra István Művelődési Egyesületbe. A helyi óvodások és általános iskolások szavalattal és énekkel is szórakoztatták a fehér szakállú öregurat. A szép fogadtatásért cserébe a gyerekek ajándékcsomagot kaptak.

Híres Flóra Jázmin, Kevi: „Most legelején volt cukordobálás, utána kaptunk egy csomagot, amiben nagyon sok édesség volt. Ez minden évben így szokott lenni. A Mikulás nagyon kedves és nagyon szeretjük.”

A Mikulás mintegy tíz éve látogatja meg a Művelődési Egyesületben gyülekező gyermekeket. Elmondása szerint a gyerekek egész évben jók voltak, virgácsot egyikük sem kapott: „Vannak kisebb csintalanságok, de ez a gyerekkorral jár. Ezt a kapcsolatot már nagyon rég óta tartjuk a Móra István Művelődési Egyesülettel, és minden évben sok gyerek jön. Készülnek rá, rajzokat csinálnak, verseket mondanak. Ez mindig felemelő érzés egy mikulásnak, hogy a gyerekek várják, és ilyen szépen fogadják.”

Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke elmondta, a mikulásvárás nem az egyetlen rendezvény, amelyen örömmel vesznek részt a helyi gyermekek: „Keviben több mint száz éves hagyománya van a Betlehem-járásnak. Ezt is az egyesület legfiatalabbjai ápolják, és folytatják. Valamint tehetség napokat is szervezünk. A téli szünetben pedig műhelymunkát, foglalkozásokat szervezünk a gyerekeknek.”

A rendezvényen közel hetven lurkó vett részt, akik saját készítésű rajzokat is ajándékoztak a Mikulásnak.

Kevi
Buránysor

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.