Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Édességcsomag a kevi és buránysori gyerekeknek

2018-12-06
12:46
2018-12-06
16:55
Forrás
Pannon RTV
A kevi és buránysori gyermekek a Móra István Művelődési Egyesületben vehették át a mikuláscsomagokat. A gyerekek alkalmi műsorral kedveskedtek a Mikulásnak.

A gyerekek már nagyon várták, hogy megérkezzen a Mikulás a Móra István Művelődési Egyesületbe. A helyi óvodások és általános iskolások szavalattal és énekkel is szórakoztatták a fehér szakállú öregurat. A szép fogadtatásért cserébe a gyerekek ajándékcsomagot kaptak.

Híres Flóra Jázmin, Kevi: „Most legelején volt cukordobálás, utána kaptunk egy csomagot, amiben nagyon sok édesség volt. Ez minden évben így szokott lenni. A Mikulás nagyon kedves és nagyon szeretjük.”

A Mikulás mintegy tíz éve látogatja meg a Művelődési Egyesületben gyülekező gyermekeket. Elmondása szerint a gyerekek egész évben jók voltak, virgácsot egyikük sem kapott: „Vannak kisebb csintalanságok, de ez a gyerekkorral jár. Ezt a kapcsolatot már nagyon rég óta tartjuk a Móra István Művelődési Egyesülettel, és minden évben sok gyerek jön. Készülnek rá, rajzokat csinálnak, verseket mondanak. Ez mindig felemelő érzés egy mikulásnak, hogy a gyerekek várják, és ilyen szépen fogadják.”

Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke elmondta, a mikulásvárás nem az egyetlen rendezvény, amelyen örömmel vesznek részt a helyi gyermekek: „Keviben több mint száz éves hagyománya van a Betlehem-járásnak. Ezt is az egyesület legfiatalabbjai ápolják, és folytatják. Valamint tehetség napokat is szervezünk. A téli szünetben pedig műhelymunkát, foglalkozásokat szervezünk a gyerekeknek.”

A rendezvényen közel hetven lurkó vett részt, akik saját készítésű rajzokat is ajándékoztak a Mikulásnak.

Kevi
Buránysor

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.