Ugrás a tartalomra

Egy hétig szünetel a kánikula

2022.08.09
08:12
2022.08.09
16:50
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában narancssárga riasztás van érvényben, a szakemberek heves záporokra és zivatarokra figyelmeztetnek. A csapadék mellett további lehűlésre is számíthatunk a héten.

A hét közepétől jelentős lehűlés várható, szerdán 27-28 fokra számíthatunk, majd az ezt követő napokon pár fokkal tovább csökkennek ezek az értékek. Csütörtökön és pénteken többnyire száraz időre van kilátás, hétvégén viszont újra szükség lesz az esernyőre.

Kovács Géza, klímakutató: „Dióhéjban azt lehet mondani, hogy ezen a héten nem tér vissza a kánikula. Ez alap dolog. A hőmérsékletek hosszú idő után az átlagnak megfelelően alakulnak, többnyire 27-28 fokos hőmérsékletek lesznek. Frissebbek lesznek a hajnalok. Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy nagyon elviselhető lesz az időjárás azzal, hogy ma még esetleg lehet kisebb zápor, holnap már nem várható csapadék. A hétvégén ismét labilisabb légtömeg érkezik, egy újabb hideg csepp ér el bennünket.”

Pannon RTV

A változékony időjárás sokak számára okozhat problémát. A frontérzékeny személyeknél fejfájás, szédülés és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet, valamint a rosszullétek gyakorisága is megnőhet. Elegendő folyadékbevitellel, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag étrenddel, valamint a stressz elkerülésével minimalizálhatjuk a tüneteket.

A szakemberek szerint az eddigi hosszan tartó hőséghez hasonló már nem várható, de a jövő héten újra jelentkezhetnek rövidebb ideig 30-35 fokos csúcshőmérsékletek térségünkben.

eső
jégeső
szél
riasztás
figyelmeztetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.