Ugrás a tartalomra
Pixabay/Dmayne

Egy hidegfront vonul át térségünk felett október első hétvégéjén

2022.10.01
08:19
Forrás
hidmet.gov.rs
Ezzel folytatódik a változékony időjárásra.

Szombaton napközben a napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek, majd kora délutántól egyre több zápor, zivatar alakulhat ki és ismét lesz esély szupercellák kialakulására, melyekhez nagyobb méretű jég, szélvihar és felhőszakadás társulhat.

A nyugati, délnyugati szél zivataroktól függetlenül is nagy területen lesz élénk, néhol erős. Fázni nem fogunk, ugyanis 25-27 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap már több napsütésben lehet részünk, kisebb eső, zápor csak helyenként alakulhat ki azonban a nap legmelegebb időszakában sem lesz 22 foknál melegebb.

időjárás
hidegfront
csapadék
szél

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.
20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.