Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Egy kis apróság is sokat jelent

2021.11.29
14:18
2021.11.29
16:08
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Idén is összefogott a szerbiai Vöröskereszt és a Lidl áruházlánc, hogy segítsék a rászoruló családokat. December 19-éig ezekben a boltokban ugyanis ismét élelmet és tisztálkodási szereket gyűjtenek, amelyeket a helyszínen vásárolhatnak meg az adakozni vágyók. A megjelölt termékeket a kasszák mögötti kijelölt helyen gyűjtik, végül pedig a Vöröskereszt Népkonyhája tud majd gazdálkodni az adományokból. Leginkább élelmiszerekre lenne szükség.

Miodrag Varo, a szabadkai Vöröskereszt munkatársa elmondta: „Konzervek, tészták, cukor, az alap élelmiszerek, tisztálkodási szerek, mosogatószerek, mosóporoktól kezdve minden, ami a mindennapi háztartásba kell. Remélem meglesz a 2019-es mennyiség. Akkor 60 családi csomagot készítettünk, a csomagok 20-25 kilósak voltak.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A Caritas szabadkai szervezetének munkatársai is egész évben járják a terepet és igyekeznek a lehetőségekhez mérten segíteni a rászorulókon. A tél beálltával azonban, és az ünnepek közeledtével a Caritasban is több a munka – mondta Ric Gábor, a szabadkai Caritas igazgatója.

„Tény, hogy ilyenkor azért rá kell készülnünk, hogy élelmiszercsomagokat készítsünk, és akkor ezt elvigyük azoknak az embereknek, azoknak a családoknak, akik legjobban rá annak szorulva. Tehát konkrétan mi idős embereket támogatunk, akik nagyon kevés vagy semmilyen bevételből élnek és nekik ez a csomag, amit kiviszünk nagyon sokat jelent.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Ric Gábor kiemelte, minden év változó. Volt olyan év, amikor karácsony előtt kitudtak vinni közel 300 csomagot is. Hozzátette, ez mindig a támogatásoktól, az adományozókon és a pályázatoktól függ. Tavaly például mintegy 25 eurós tételű csomagokat tudtak kiosztani. A Caritas ajtaja mindenki előtt nyitva áll. Aki szeretne jótékonykodni és segíteni, értesítse a szabadkai irodát a 024/559-139-es telefonszámon.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Jótékonykodni egész évben lehet, de az ünnepek közeledtével talán még fontosabb mosolyt csalni mások arcára. Több opciónk is van manapság. Bármikor felkereshetjük a helyi Vöröskereszt szervezetét vagy a Caritast, vagy pedig részt vehetünk különféle jótékonysági rendezvényeken. Emellett abban is biztos vagyok, hogy mindannyiunk környezetében akadnak olyan családok, akik a legapróbb segítségnek is nagyon tudnának örülni. Ezért nem elcsépelt mondat az, hogy adni sokkal nagyobb öröm, mint kapni. Ha módunkban áll tegyük szebbé idén saját karácsonyunkat azzal, hogy másoknak segítünk.

jótékonykodás
Szabadka
Vöröskereszt
Caritas
Miodrag Varo
Ric Gábor

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.