Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Egyetlen gyermek sem biodíszlet!

2019-03-14
08:41
2019-03-14
17:34
Forrás
Prosperitati Alapítvány
A Prosperitati Alapítvány közleményben reagált az Index cikkére.

A tények alapvető megismerésére való törekvés szándéka nélkül ragadtak ki egy mozzanatot az Index cikkében, és ezzel próbálták negatív fényben feltüntetni a fejlesztést - nyilatkozta a Közügyek műsorának Juhász Bálint. A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője az Index „Sertéstelep-átadóra vitték a gyerekeket biodíszletnek” című cikkére reagálva elmondta, három fivér a Holló Company tulajdonosa, és az ő gyermekeikről van szó. A doroszlói vállalkozás közösségi szempontból is fontos, hiszen eddig is sokaknak, most pedig újabb vajdasági családoknak és gazdaságoknak biztosítottak megélhetést. Nem lehet biodíszletnek nevezni egyetlen gyereket sem - emelte ki az Alapítvány ügyvezetője. A Prosperitati közleményében azt írja, elvárják az újságíró, valamint a cikket leközlő Index hírportál bocsánatkérését.

A magyarországi hírportál cikkét ide kattintva olvashatják el.

Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Az alapítvány munkájának aláásásán túl, közösségi és közhangulat szempontjából fontos ez a kérdés. Anyaországi, vajdasági média ellenzéki szereplők, vagy magukat ellenzékinek gondoló, ilyen küldetést felvállaló szereplők próbálják a lényeget mellőzve kevésbé fontos dolgokra helyezve a hangsúlyt, nem mellesleg kettős beszédet alkalmazva tematizálni a közbeszédet.”

A Pannon RTV beszámolóját az eseményről az alábbi linken olvashatják el.

Prosperitati Alapítvány

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű