Ugrás a tartalomra
Pixabay/127071/illusztráció

Egymilliárd dollárt fordít Ausztrália a Nagy-korallzátony megmentésére

2022.02.02
18:11
Forrás
elobolygonk.hu
Újabb egymilliárd dollárt fordít Ausztrália a klímaváltozás következményeit enyhítő Nagy-korallzátony megmentésére. Az összeget kilenc év alatt költenék el a jelenlegi állapot javítására.

Ausztrália vállalta, hogy új jelentést készít a Nagy-korallzátony állapotáról és azokról az intézkedésekről, amelyeket a klímaváltozás hatásainak csökkentésére tesz. A jelentést jövő kedden kell benyújtania az UNESCO-nak.

Az óceánok felmelegedése miatt 2016-ban, 2017-ben és 2020-ban a Nagy-korallzátonyt súlyosan károsította a korallfehéredés, ami a területének kétharmadát érintette. Ausztrália 2030-ig a 2005-ös szinthez képest az üvegházhatású gázok kibocsátásának 26-28 százalékos csökkentését tűzte ki célul.

Ausztrália
Nagy-korallzátony
klímaváltozás

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.