Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

2021-01-16
12:50
2021-01-16
17:05
Forrás
Pannon RTV
Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.

Vannak, akik éveket vártak arra, hogy végre tisztességes árat kapjanak egy-egy jó fekvésű palicsi ingatlanjukért.

Pannon RTV/Kovács Róbert

A legattraktívabbak, és egyben a legdrágábbak is, a palicsi tóparthoz legközelebb eső, például a Spliti sétányon található ingatlanok. Köztük is az 1890-es évek végén és az 1900-as évek elején épült, úgynevezett svájci villák, amelyekért akár 200 ezer eurót is elkérnek.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Juhász Lajos öt évig árulta a Spliti fasoron található házát. Eddig nem volt rá érdeklődő, az utóbbi hónapokban azonban többen is jelentkeztek, főleg belgrádiak. Végül most alku nélkül kapta meg érte a kért 230 ezer eurót egy fővárosi családtól.

„Nekik Palics az életük vágya volt eddig is, úgyhogy szerintem itt fognak majd lakni.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Dobó Márta szerint a szerbiai nagyvárosokból érkező ingatlanvásárlók most fedezik fel Palics nyugalmát és turisztikai potenciálját. Ők leginkább az idegenforgalmi zónában, míg a tehetősebb szabadkaiak a lakóövezetben keresnek eladó házakat. A helyi közösség elnöke szerint a palicsi ingatlanárak még most sem magasak.

„Leginkább Belgrád és vonzásköréből vannak azok, akik idejönnek Palicsra, és itt ingatlanba beruháznak, hiszen az elmúlt időszakban relatív alacsony áron lehetett kiváló minőségű ingatlanhoz jutni itt, Palicson. És hát, mert a régóta várt beruházások most tényleg a célegyenesben tartanak, ezért bízunk abban, hogy az ingatlanárak is növekedni fognak, illetve, hogy a látogatottság is egyre nagyobb lesz.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Éppen emiatt keresettek most az olyan palicsi házak, amelyekből esetleg apartmanok is kialakíthatók - mondta stábunknak egy ingatlanügynök. Đuro Gavrić szerint Palicson mindig is magasak voltak a házárak. Most a szerbiai érdeklődők mellett, már külföldiek is előszeretettel vásárolnak itt házat.

„Belgrádiak, újvidékiek, de ugyanúgy azok is, akik régen elmentek az országból, most meg hazatérnek, mindenki valahogy Palicsra vágyik.”

Hozzátette: újabban budapesti vásárlók is érdeklődnek a palicsi házak iránt. Az ingatlanárak egyébként a település lakóövezetében a legkedvezőbbek.

„Ezeket leginkább az 1970-es, és 1980-as években építették. Az árak nagyjából 60 ezer eurótól valamivel 100 ezer feletti összegig mennek.”

A vásárlók igényeitől függően ezek felújításába akár további húszezer eurót is be kell fektetni, magyarázta az ingatlanügynök. Azt is megerősítette, hogy valóban egyre jobban növekszik a kereslet a palicsi ingatlanok iránt.

Palics
ingatlan
ház
Dobó Márta

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.