Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/archívum

Egyre közelebb a kerekesszék nélküli élet Andrea számára

2021.06.30
14:48
2021.06.30
17:56
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Mudrić Andrea túl van azon az orvosi beavatkozáson, amelyet követően 6, tolószékben töltött év után végre lábra állhat.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Andrea 2015-ben önhibáján kívül motorbalesetet szenvedett, melynek következtében eltört a gerince, és deréktól lefelé lebénult. A fiatal nő teljes gyógyulását egy gerincvelőbe ültetett készülék segíti most, melyet Thaiföldön kapott meg múlt héten. Az eljárás 9,5 millió dinárba került, amelynek összegyűjtéséhez a Budi Human Alapítvány és a Vajdasági Jótékonysági Licitcsoport nagyban hozzájárult. Andrea jelenleg is Thaiföldön tartózkodik, az eljárás részleteiről mesélt a Pannon Presszónak.

Mudrić Andrea: „Nagyon jól érzem magam. Fájdalmaim már nincsenek, de eleinte voltak. A műtét jól zajlott, minden rendben ment. Hála Istennek, négy óra alatt vége is lett. Mi vár még rám? Rengeteg rehabilitáció még, tehát minimum 6 hónaptól 1 évig terjedő rehabilitáció. Azt is megmondják majd, hogy milyen tornákat kell végeznem, de én remélem, hogy jól fog menni, meg hát ugye már jól megy.”

Mudrić Andrea
műtét
Budi Human Alapítvány
Vajdasági jótékonysági licit

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.