Ugrás a tartalomra

Együtt a közös Európáért - rendezvény Szabadkán

2021.06.18
14:21
2021.06.18
17:41
Forrás
Pannon RTV
Az első nap témái a családi vállalkozások és az új táplálkozási trendek voltak.

Együtt a közös Európáért háromnapos rendezvény kezdődött Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központban. A mai tanácskozás központi kérdésköre a családi vállalkozások és az új trendek a táplálkozásban voltak. Savo Duvnjak, a Szerbiai Piacok Egyesületének megbízott igazgatója az új idők értékesebb termékeit boncolgatta, de az állati eredetű élelmiszerek feldolgozásának módjairól is szó esett a családi gazdaságokban, melyről Aleksandar Pižurica, az Észak-Bácskai Közigazgatási Körzet Állategészségügyi Ellenőrzési Osztályának vezetője beszélt.

Savo Duvnjak, megbízott igazgató, Szerbiai Piacok Egyesülete: „Amiről ma sokat fogok beszélni, azok az úgynevezett háztáji élelmiszerek, vagyis olyan élelmiszerek, amelyeket hagyományos receptúrák alapján készítenek el a háztartásokban, az az a gazdaságokban és a kézműves-feldolgozóknál adalékanyagok, mesterséges adalékanyagok nélkül, és amelyek természetesen ellenőrzöttek és tanúsítvánnyal is rendelkeznek.”

Együtt a közös Európáért
Népkör

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:45

Orbán Viktor Andrej Babissal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Andrej Babissal, Csehország korábbi miniszterelnökével, a cseh ANO párt elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
17:22, Frissítve: 18:47

A hajdújárási Lurkóházban járt a Mikulás

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai ismét megajándékozták a hajdújárási Lurkóház kis védenceit. Idén 23 gyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak. A kicsik minden évben készülnek a Mikulások érkezésére, ez idén sem volt másként.

Népszerű