Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Együtt a közös Európáért - rendezvény Szabadkán

2021.06.18
14:21
2021.06.18
17:41
Forrás
Pannon RTV
Az első nap témái a családi vállalkozások és az új táplálkozási trendek voltak.

Együtt a közös Európáért háromnapos rendezvény kezdődött Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központban. A mai tanácskozás központi kérdésköre a családi vállalkozások és az új trendek a táplálkozásban voltak. Savo Duvnjak, a Szerbiai Piacok Egyesületének megbízott igazgatója az új idők értékesebb termékeit boncolgatta, de az állati eredetű élelmiszerek feldolgozásának módjairól is szó esett a családi gazdaságokban, melyről Aleksandar Pižurica, az Észak-Bácskai Közigazgatási Körzet Állategészségügyi Ellenőrzési Osztályának vezetője beszélt.

Pannon RTV

Savo Duvnjak, megbízott igazgató, Szerbiai Piacok Egyesülete: „Amiről ma sokat fogok beszélni, azok az úgynevezett háztáji élelmiszerek, vagyis olyan élelmiszerek, amelyeket hagyományos receptúrák alapján készítenek el a háztartásokban, az az a gazdaságokban és a kézműves-feldolgozóknál adalékanyagok, mesterséges adalékanyagok nélkül, és amelyek természetesen ellenőrzöttek és tanúsítvánnyal is rendelkeznek.”

Együtt a közös Európáért
Népkör

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.