Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Együtt a közös Európáért - rendezvény Szabadkán

2021.06.18
14:21
2021.06.18
17:41
Forrás
Pannon RTV
Az első nap témái a családi vállalkozások és az új táplálkozási trendek voltak.

Együtt a közös Európáért háromnapos rendezvény kezdődött Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központban. A mai tanácskozás központi kérdésköre a családi vállalkozások és az új trendek a táplálkozásban voltak. Savo Duvnjak, a Szerbiai Piacok Egyesületének megbízott igazgatója az új idők értékesebb termékeit boncolgatta, de az állati eredetű élelmiszerek feldolgozásának módjairól is szó esett a családi gazdaságokban, melyről Aleksandar Pižurica, az Észak-Bácskai Közigazgatási Körzet Állategészségügyi Ellenőrzési Osztályának vezetője beszélt.

Savo Duvnjak, megbízott igazgató, Szerbiai Piacok Egyesülete: „Amiről ma sokat fogok beszélni, azok az úgynevezett háztáji élelmiszerek, vagyis olyan élelmiszerek, amelyeket hagyományos receptúrák alapján készítenek el a háztartásokban, az az a gazdaságokban és a kézműves-feldolgozóknál adalékanyagok, mesterséges adalékanyagok nélkül, és amelyek természetesen ellenőrzöttek és tanúsítvánnyal is rendelkeznek.”

Együtt a közös Európáért
Népkör

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű