Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sun Journal via AP/ Gray Whitley

Elérte az amerikai partokat a Florence hurrikán

2018-09-14
09:42
2018-09-14
09:49
Forrás
hvg.hu
Elérte az USA keleti partját a Florence nevű hurrikán, amely ugyan valamelyest lecsendesedett, viszont rekordmennyiségű esőt hoz Észak- és Dél-Karolina állam területére.

Már közel 150 ezer otthonban nincs áram, és gyilkos villámáradások alakulhatnak ki. A partközeli területeken óránként 150 kilométeres sebességű szél dühöng, szakad az eső, és az amerikai illetékesek szerint az egyes szintűvé vált hurrikán annak ellenére nagyon sok embert veszélyeztet, hogy a szél ereje valamelyest lecsendesedett. Észak- és Dél-Karolina államban több mint egymillió embert telepítettek ki, és közben megtelőben vannak az újonnan menekülők számára nyitott átmeneti szállások is. Az előrejelzések szerint szombatig szakadni fog az eső és sok ezermilliárdnyi liter víz zúdul majd le az égből.

Foto: Tanjug/Sun Journal via AP/ Gray Whitley

hurrikán
Florence
Amerikai Egyesült Államok

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.