Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sun Journal via AP/ Gray Whitley

Elérte az amerikai partokat a Florence hurrikán

2018-09-14
09:42
2018-09-14
09:49
Forrás
hvg.hu
Elérte az USA keleti partját a Florence nevű hurrikán, amely ugyan valamelyest lecsendesedett, viszont rekordmennyiségű esőt hoz Észak- és Dél-Karolina állam területére.

Már közel 150 ezer otthonban nincs áram, és gyilkos villámáradások alakulhatnak ki. A partközeli területeken óránként 150 kilométeres sebességű szél dühöng, szakad az eső, és az amerikai illetékesek szerint az egyes szintűvé vált hurrikán annak ellenére nagyon sok embert veszélyeztet, hogy a szél ereje valamelyest lecsendesedett. Észak- és Dél-Karolina államban több mint egymillió embert telepítettek ki, és közben megtelőben vannak az újonnan menekülők számára nyitott átmeneti szállások is. Az előrejelzések szerint szombatig szakadni fog az eső és sok ezermilliárdnyi liter víz zúdul majd le az égből.

Foto: Tanjug/Sun Journal via AP/ Gray Whitley

hurrikán
Florence
Amerikai Egyesült Államok

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.