Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sun Journal via AP/ Gray Whitley

Elérte az amerikai partokat a Florence hurrikán

2018-09-14
09:42
2018-09-14
09:49
Forrás
hvg.hu
Elérte az USA keleti partját a Florence nevű hurrikán, amely ugyan valamelyest lecsendesedett, viszont rekordmennyiségű esőt hoz Észak- és Dél-Karolina állam területére.

Már közel 150 ezer otthonban nincs áram, és gyilkos villámáradások alakulhatnak ki. A partközeli területeken óránként 150 kilométeres sebességű szél dühöng, szakad az eső, és az amerikai illetékesek szerint az egyes szintűvé vált hurrikán annak ellenére nagyon sok embert veszélyeztet, hogy a szél ereje valamelyest lecsendesedett. Észak- és Dél-Karolina államban több mint egymillió embert telepítettek ki, és közben megtelőben vannak az újonnan menekülők számára nyitott átmeneti szállások is. Az előrejelzések szerint szombatig szakadni fog az eső és sok ezermilliárdnyi liter víz zúdul majd le az égből.

Foto: Tanjug/Sun Journal via AP/ Gray Whitley

hurrikán
Florence
Amerikai Egyesült Államok

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:55, Frissítve: 20:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.