Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sun Journal via AP/ Gray Whitley

Elérte az amerikai partokat a Florence hurrikán

2018-09-14
09:42
2018-09-14
09:49
Forrás
hvg.hu
Elérte az USA keleti partját a Florence nevű hurrikán, amely ugyan valamelyest lecsendesedett, viszont rekordmennyiségű esőt hoz Észak- és Dél-Karolina állam területére.

Már közel 150 ezer otthonban nincs áram, és gyilkos villámáradások alakulhatnak ki. A partközeli területeken óránként 150 kilométeres sebességű szél dühöng, szakad az eső, és az amerikai illetékesek szerint az egyes szintűvé vált hurrikán annak ellenére nagyon sok embert veszélyeztet, hogy a szél ereje valamelyest lecsendesedett. Észak- és Dél-Karolina államban több mint egymillió embert telepítettek ki, és közben megtelőben vannak az újonnan menekülők számára nyitott átmeneti szállások is. Az előrejelzések szerint szombatig szakadni fog az eső és sok ezermilliárdnyi liter víz zúdul majd le az égből.

Foto: Tanjug/Sun Journal via AP/ Gray Whitley

hurrikán
Florence
Amerikai Egyesült Államok

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:54, Frissítve: 12:00

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, a tűzoltók pedig péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.
10:43, Frissítve: 11:27

Eltűnnek a vizes élőhelyek

Továbbra is nagy gondot okoz a szárazság, nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a vizes élőhelyek, az állóvizek megmaradását is veszélyezteti.
21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.