Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Éles elmével és tollal küzdöttek

2023.02.04
14:43
2023.02.04
17:38
Forrás
Pannon RTV
Éles elméjű játékkedvelők mérkőztek meg Magyarkanizsán a IX. Vajdasági Keresztrejtvény- és Sudokufejtő versenyen.

A versenyzőknek 90 perc állt rendelkezésükre a feladat megfejtéséhez. A program a Családi Kör hetilap és a Generációs civilszervezet szervezésében valósult meg. A megmérettetésre egész Vajdaság területéről érkeztek résztvevők.

Rövid bevezető és a szabályok elmagyarázása után kezdetét is vette a verseny. A sudoku kedvelőinek egy szamuráj-sudokut kellett megfejteniük. A leggyorsabban az oromi Muhi Anasztázia oldotta meg a feladatot, ezzel bezsebelve az első helyet: „Ez a feladvány szerintem olyan közepes szintű volt, tehát nem volt olyan nehéz, volt már sokkal nehezebb feladvány is ezen a versenyen, valamint azok között is, amit én szoktam megoldani otthon.”

A keresztrejtvényfejtőknek egy skandináv- és egy hagyományos rejtvényt kellett megoldaniuk. A zentai Borsos Éva hibapont nélkül, a legjobb idővel végzett az első helyen: „A keresztrejtvény kategóriában indultam, az idei az előző évhez képest nem volt nehéz, nekem kicsit könnyebb volt, nem volt nehéz megcsinálni.”

A verseny megálmodója a magyarkanizsai Ábel István volt, aki nemcsak megszervezi a rendezvényt, hanem a rejtvényeket is ő készíti el: „Igyekeztem, hogy több legyen benne a nehézség, mint a szokványos rejtvényekben. Remélem sikerült, mindig is lesz olyan kérdés, ami felveti az emberekben a kérdést, hogy honnan tudjam én ezt a kérdést, remélem, hogy lesz ilyen mindenkinek.”

A sudoku verseny második helyezettje a magyarkanizsai Bicskei Anna, a harmadik pedig a csókai Kis Jovák Viktor lett. A keresztrejtvényfejtőknél a második a magyarkanizsai Fejős László lett szintén nulla hibaponttal, a harmadik legjobbnak pedig a zentai Fendrik Hermina bizonyult. A legjobbak könyvjutalomban és Családi kör előfizetésben részesültek.

keresztrejtvényfejtés
keresztrejtvény
Vajdasági Keresztrejtvény- és Sudokufejtő verseny
Magyarkanizsa

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.