Ugrás a tartalomra

Élet a hajón egy spanyolországi kikötőben

2020-04-06
21:23
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai származású Danijela Aladžić jelenleg egy spanyolországi kikötőben tartózkodik családjával saját hajójukon

Danijela férjével és másfél éves kislányával próbálja átvészelni a spanyolországi hétköznapokat. A család tavaly novemberben vágott neki világ körüli útjának. Jelenleg a spanyolországi Cadiz környékén tartózkodnak egy kikötőben. Az édesanya beszámolója szerint hetente egyszer megy a férje vagy ő bevásárolni, hogy megelőzzék a fertőzést. Elmondta, hogy a kikötő és a helység, ahol tartózkodnak, kihalt. A bevásárlás alkalmával azt figyelték meg, hogy mindenki betartja a higiénés előírásokat. A lakosok gumikesztyűt és védőmaszkot viselnek. Mindent erősen fertőtlenítenek.

Danijela Aladžić: „Mi nagyon figyelünk arra, hogy lecsökkentsük a veszélyt, hogy ne kapjuk el ezt a betegséget. Idegen országban vagyunk, és nem szeretnénk kórházba menni vagy bármi problémába ütközni. Úgyhogy mi csak hetente egyszer megyünk ki bevásárolni, élelmiszert. Vagy én megyek vagy Marvin, hogy így is lecsökkentsük a veszélyt, hogy csak egy ember megy ki az utcára. Azonkívül folyamatosan a hajón vagyunk. A kikötőben nagyon odafigyelnek, hogy ne legyen semmi mozgás. Azt hiszem, ötven méterre mehetünk el a hajótól, de ennél tovább nem.”

Danijela Aladžić
koronavírus
Spanyolország

Most

Népszerű

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.