Ugrás a tartalomra
Pixabay / taf78

Életveszélyes, de „ha megtapasztaljuk, örökre a hegyek szerelmesei leszünk”

2023.06.05
20:57
2023.06.05
21:07
Forrás
Pannon RTV
A hegymászásról is szó volt a Közügyekben.

Az elmúlt napokban egész mindenki aggodalommal figyelte a Suhajda Szilárd hegymászóval kapcsolatos híreket, aki május 23-án este oxigénpalack és teherhordó segítsége nélkül indult el a Föld legmagasabb pontja, a Mount Everest 8849 méteres csúcsa felé. A hírek szerint a Hillary-lépcső aljában rekedt, 8780 méteres magasságban. A magyar hegymászót a legjobb nepáli hegyivezetőkből összeállított keresőcsapat sem találta meg, így leállították a keresést. Szilárd örökre a Mount Everest lejtőin maradt.

Az utóbbi időben egyre többen űzik ezt a sportot, a hegymászás viszont nem gyaloggalopp, nem megy egyik napról a másikra, komoly felkészülést igényel, de a mászók szerint sehol máshol nem lehet megtapasztalni az érzést, amit az ad amikor átöleled a mászótársad vállát a közös csúcsfotóhoz. Szerintük ezek leírhatatlan pillanatok, amit ha csak egyetlen egyszer is megtapasztalunk, örökre a hegyek szerelmesei leszünk és újra és újra a magasba vágyunk.

Közügyek
Hegymászás
Suhajda Szilárd

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.