Ugrás a tartalomra
Pixabay/pixel2013

Elhunyt Mirjana Marković

2019-04-14
17:36
2019-04-14
18:38
Forrás
Szerbiai RTV, Blic
Slobodan Milošević, egykori jugoszláv államfő felesége hosszú, súlyos betegség után Oroszországban halt meg. 76 éves volt.

Mira Marković Milošević letartóztatása után, 2003-ban Oroszországba költözött, ahol politikai menekültként élt. Az elmúlt években több műtéten esett át, az elmúlt héten pedig súlyos betegként kezelték Szocsiban, egy kórházban. Marković alapítója és első elnöke volt a Jugoszláv Egyesült Baloldalnak. 2005-ben a szerb Interpol nemzetközi körözést írt ki rá, mert hivatali visszaéléssel gyanúsították és nem jelent meg a tárgyaláson.

elhunyt
Mira Marković

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.