Ugrás a tartalomra
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Elindult az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és az EXIT Alapítvány közös projektje

2021.09.16
19:19
Forrás
Pannon RTV
Szegednél a Tiszán álló hajón került megrendezésre a projektnyitó rendezvény, ahol az „Incredible destinations event” című projekt részletei kerültek bemutatásra.
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

A Tisza szerepe azért is fontos, mert a pályázat céljához hasonlóan, összeköti a két régiót. A projekt tovább építi a már az előző pályázatban elkezdett „Kortárs turisztikai útvonal” koncepcióját, erősíti a programrégióban lévő turizmusban érdekelt szervezetek együttműködését, illetve magyarországi és szerbiai tanulmányutak keretében szakmai tapasztalatcserére nyílik lehetőség.

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

A projektnyitó rendezvény elején Kertész Péter, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója és Ivan Petrović, az EXIT Alapítvány ügyvezetője üdvözölték az újbóli együttműködést. Az „Incredible destinations event” című projekt célja egy olyan innovatív platform létrehozása, amely a mai fiatalok körében népszerűsítheti az egyes kulturális örökségi helyszíneket, mint turisztikai célpontokat, látogatásra ösztönözve. Jövő nyáron egy nagyszabású zenei fesztivál is megrendezésre kerül az Emlékparkban.

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
Exit Alapítvány

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.