Ugrás a tartalomra
Pixabay/HoliHo

Elkezdődött a Velencei Karnevál

2022.02.13
11:41
Forrás
HVG
Szombaton több ezer ember vett részt a rendezvény nyitóbuliján.

A karnevál jelmezeiről és maszkjairól az egész világon ismert. A város védjegyének számító éves esemény lassan visszatér a normális kerékvágásba. A hagyományos észak-olaszországi maszkabált a járványügyi korlátozások enyhülése jegyében tartják meg.

A velencei karnevált, amely általában turistákat vonz a világ minden tájáról, a világjárvány olaszországi kitörésekor, 2020 februárjában leállították, majd a következő évben törölték, mivel a kormány igyekezett megfékezni a vírus terjedését. A március 1-ig tartó fesztivál idei mottója: Emlékezz a jövőre.

A hagyományok szerint ezen a napon, aki csak teheti gondolára vagy valamilyen más vízi alkalmatosságra száll, és egész nap, illetve éjszaka ott tartózkodik. Az emberek a vízen ebédelnek és vacsoráznak, miközben folyamatosan szól a zene. Nem ritka jelenség ilyenkor a tűzijáték sem. A reggelt az embereknek a vízen kell megérniük, mert a hagyomány szerint, aki ilyenkor a tenger vizével vet keresztet, azt egész évben elkerülik a betegségek.

velencei karnevál
megnyitó
maszk

Most

08:53, Frissítve: 11:03

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

A migrációs probléma bonyolult, de a megoldás egyszerű: nem kell őket beengedni! - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban. Facebook-posztjában is megerősítette: Magyarország nem lesz migránsgettó.

Népszerű