Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Ellepték a Mikulások Palicsi-tó partját

2021.12.05
16:24
2021.12.05
17:59
Forrás
Pannon RTV
Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a Mikulás-futást Palicson. A lelkes sportolókat a szakadó eső sem tántorította el. A tópart mellett több százan teljesítették a másfél kilométeres távot.
Pannon RTV/Kovács Róbert

A legtöbben futva, mások pedig biztos, ami biztos alapon lassú léptekben vágtak neki a palicsi Mikulás-futásnak. Az 1500 méteres távot leggyorsabban ezúttal is a gyerekek teljesítették.

Kádár Lara: „Nagyon jó volt és elégedett vagyok. A szüleimmel jöttem és nem volt nehéz esőben futni, mert futottam már többször is esőben.”


Mészáros Leon: „Nagyon jó volt, esett az eső, de kaptam egy érmet.”

Vörös Romina: „Nem nagyon szoktam esőben futni. Anyukámmal jöttem és nagyon tetszett a Mikulás-futás.”

 

Pannon RTV/Kovács Róbert

A futamot azonban nem csak a kicsik, hanem a tapasztaltabb futók is teljesítették a szakadó esőben.

Grubanov Martinek Emília: „Szakadó esőben nem volt egyszerű végigfutni a távot. Nem volt egyszerű, de teljesítettük az 1500 méteres távot és jó a szervezés, jó a hangulat, forró a tea, zsíros a kenyér. Nagyon jól érezzük magunkat.”

Vörös Ramóna: „Mi már évek óta járunk ide. Minden évben jövünk. Az eső miatt kételkedtem benne, hogy a gyerekkel eljutunk, a kisfiam nem is jött velünk, mert azt mondta, hogy fázik, de úgy döntöttem, hogy a kislány kedvéért mindenképpen eljövünk és örülök, hogy ilyen sokan voltunk. Nagyon szép rendezvény.”

 

A Mikulás-futás legfiatalabb résztvevője egy 3 hónapos kisbaba volt, aki szüleivel teljesítette a távot, a legidősebb futó pedig a 71 éves Deák Gizella volt.

„Úgy edzek, hogy minden nap otthon kerékpározok, szobabiciklivel. Azt ajánlom mindenkinek, hogy ezt próbálják ki, ha mást nem, akkor egy kis séta, nálam is azelőtt az volt. Minden évben itt vagyok, elejétől kezdve a Mikulás-futáson. A maratonon is részt szoktunk venni, úgyhogy tessék kipróbálni, mert nagyon helyes ez, amit mi csinálunk.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A Mikulások 22. alkalommal futottak a Palicsi-tó partján.

Jánosi Elvira, szervező: „Nagyon boldog vagyok, hogy senkit nem tántorított el ez az esős idő. Nagyon sok pici gyerek van, idősek, fiatalok. Mindenki mosolyog, mindenki nevet. Kicsit megáztak, de hát ez nem árt senkinek. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan összejöttek.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A Mikulás-futás résztvevőit forró tea és zsíros kenyér várta a célba érést követően.

Mikulás futás

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.