Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Ellepték a Mikulások Palicsi-tó partját

2021.12.05
16:24
2021.12.05
17:59
Forrás
Pannon RTV
Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a Mikulás-futást Palicson. A lelkes sportolókat a szakadó eső sem tántorította el. A tópart mellett több százan teljesítették a másfél kilométeres távot.
Pannon RTV/Kovács Róbert

A legtöbben futva, mások pedig biztos, ami biztos alapon lassú léptekben vágtak neki a palicsi Mikulás-futásnak. Az 1500 méteres távot leggyorsabban ezúttal is a gyerekek teljesítették.

Kádár Lara: „Nagyon jó volt és elégedett vagyok. A szüleimmel jöttem és nem volt nehéz esőben futni, mert futottam már többször is esőben.”


Mészáros Leon: „Nagyon jó volt, esett az eső, de kaptam egy érmet.”

Vörös Romina: „Nem nagyon szoktam esőben futni. Anyukámmal jöttem és nagyon tetszett a Mikulás-futás.”

 

Pannon RTV/Kovács Róbert

A futamot azonban nem csak a kicsik, hanem a tapasztaltabb futók is teljesítették a szakadó esőben.

Grubanov Martinek Emília: „Szakadó esőben nem volt egyszerű végigfutni a távot. Nem volt egyszerű, de teljesítettük az 1500 méteres távot és jó a szervezés, jó a hangulat, forró a tea, zsíros a kenyér. Nagyon jól érezzük magunkat.”

Vörös Ramóna: „Mi már évek óta járunk ide. Minden évben jövünk. Az eső miatt kételkedtem benne, hogy a gyerekkel eljutunk, a kisfiam nem is jött velünk, mert azt mondta, hogy fázik, de úgy döntöttem, hogy a kislány kedvéért mindenképpen eljövünk és örülök, hogy ilyen sokan voltunk. Nagyon szép rendezvény.”

 

A Mikulás-futás legfiatalabb résztvevője egy 3 hónapos kisbaba volt, aki szüleivel teljesítette a távot, a legidősebb futó pedig a 71 éves Deák Gizella volt.

„Úgy edzek, hogy minden nap otthon kerékpározok, szobabiciklivel. Azt ajánlom mindenkinek, hogy ezt próbálják ki, ha mást nem, akkor egy kis séta, nálam is azelőtt az volt. Minden évben itt vagyok, elejétől kezdve a Mikulás-futáson. A maratonon is részt szoktunk venni, úgyhogy tessék kipróbálni, mert nagyon helyes ez, amit mi csinálunk.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A Mikulások 22. alkalommal futottak a Palicsi-tó partján.

Jánosi Elvira, szervező: „Nagyon boldog vagyok, hogy senkit nem tántorított el ez az esős idő. Nagyon sok pici gyerek van, idősek, fiatalok. Mindenki mosolyog, mindenki nevet. Kicsit megáztak, de hát ez nem árt senkinek. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan összejöttek.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A Mikulás-futás résztvevőit forró tea és zsíros kenyér várta a célba érést követően.

Mikulás futás

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű