Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Élőben zajlik a KMV 54. döntője

2021.07.02
19:22
2021.07.02
20:09
Forrás
Pannon RTV
A tavalyi online vetélkedő után a szokásosnál később, de élőben kezdődött el ma Óbecsén a Városi Színház nagytermében a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének 54. döntője.

Ma a beszédművészeti vetélkedő résztvevői, a megzenésített versek előadói és a slammerek álltak a zsűri és a közönség elé.

Pannon RTV/Rácz László

Elsős gimnazistaként először vesz részt a KMV-n, és elsőként lépett színpadra a szabadkai Patocskai Andrea. Rónoki Bertalan: Gorgó című versét szavalta.

Patocskai Andrea, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Nagyon izgultam, viszont nagyon élveztem, mert amikor a színpadon vagyok, akkor kiengedhetek mindent, ami bennem van, és azért szeretek verselni, mert ilyenkor lehet játszadozni a szavakkal, hogy mit kell hangsúlyozni.”

Pannon RTV/Rácz László

A péterrévei Vadnai Erika az idén végzett az Óbecsei Gimnáziumban, ő verset és drámai monológot is mondott, sőt megzenésített verset is énekelt.

Vadnai Erika, Óbecsei Gimnázium: „Most így a negyedik évet magam mögött hagyva már úgymond hazatérek, mindenki ismer mindenkit, mindenki örül a másiknak, itt tényleg szabadok vagyunk és önmagunk lehetünk.”

Pannon RTV/Rácz László

A vetélkedő szünetében került sor a KMV képzőművészeti tárlatának a megnyitójára. Az idén 233 alkotás érkezett a pályázatra. A zsűri a legjobb munkák alkotóit egyenértékű helyezésekkel jutalmazta.

Oláh Dóra, grafikusművész: „Idén a zsűri úgy döntött, hogy az alkotások első díjakat kapnak, és úgy kapnak megosztott első díjakat, hogy összevonta, sorozatként kezeli a hasonló vagy egymáshoz illeszthető alkotásokat.”

Pannon RTV/Rácz László

Bár a dátummódosítások és a nyári időpont miatt a szokásosnál valamivel kevesebben versenyeznek az idén, a szervezők bizakodók.

Virág Kiss Anita, főszervező, KMV: „Nem vagyunk kétségbeesve, mert ahhoz képest, hogy valamennyivel kevesebben jelentkeztek, mégis 54 itt-alvónk van, ami nagyon szép szám, a korábbi években is 40-60 fő között mozogtunk, tehát ebben nem érezhető a kiesés. Ennek nagyon örülünk, mert ez is azt mutatja, hogy igény még mindig van erre a vetélkedőre és az együttlétre.”

Pannon RTV/Rácz László

Szombaton az irodalmi vetélkedővel folytatódik a rendezvény, majd 20 órai kezdettel a Középiskolások Színművészeti Vetélkedőjének a nyertes előadását láthatja a közönség. Vasárnap délelőtt gálaműsor keretében kerül sor a díjak kiosztására és a legjobbak bemutatkozására.

Középiskolások Művészeti Vetélkedője
Óbecse
slam poetry
megzenésített versek

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.