Ugrás a tartalomra
Pixabay / artellliii72

Először látnak el hiúzt műholdas adóvevővel Szerbiában

2023.02.03
16:22
Forrás
Szerbiai RTV
A ragadozónak novemberben egy autó okozott sérüléseket a Vaskapu Szoros Nemzeti Park területén.

Egy hím egyedről van szó, amelynek életkora 5 és 7 év között mozog. Az állatot ma engedik újra szabadon az említett nemzeti park területén. Az adóvevővel a szakemberek egy évig gyűjtenek adatokat az állat mozgásáról. A hiúz fokozottan védett faj Szerbiában. A Vaskapu Szoros Nemzeti Park területén 10-12 egyed élhet.

hiúz
adóvevő

Most

15:02

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 15:09

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.