Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Először tartottak Lekvárfesztivált Tiszakálmánfalván

2019-08-10
12:39
Forrás
Pannon RTV
A közösségépítő rendezvény ötletgazdája a helyi Élesszük fel Budiszavát Civil Szervezet, amely a kulturális értékek feltárását és átörökítését kívánja előmozdítani.

Az első összejövetelen tíz fazékban, illetve üstben főtt a szilvalekvár. A szorgos kezű csapatok 30-30 kg gyümölcsből, saját recept szerint készítették el a hagyományos finomságot, amelyet a kamenicai Gyermekfalunak ajánlottak fel.

Tiszakálmánfalva
lekvár
Lekvárfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:23, Frissítve: 22:40

Ötven fokosra izzik Ausztrália

Nyugat-Ausztráliában már napok óta negyven Celsius-fokos hőmérséklet uralkodik, miközben a térség legnépesebb települése és fővárosa, Perth környékén tovább terjednek a bozóttüzek.
16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.