Ugrás a tartalomra

Első díjban részesültek a kelebiai óvodások a Masterplast rajzpályázatán

2023.06.08
15:16
2023.06.08
16:42
Forrás
Pannon RTV
Az én környezetem, az én jövőm elnevezésű rajzpályázatra több mint 70 munka érkezett Szerbia szinte minden területéről.

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény Eprecske nevű kelebiai kihelyezett tagozatának mintegy 60 óvodása érdemelte ki a 500 ezer dinár értékű jutalmat. A második díj Kruševacra került, míg a rajzpályázat harmadik helyezettje egy prijepoljei óvoda lett.

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény műszaki igazgatója, Veljko Vojnić ismertette: idén már több nemzetközi elismerésben részesült az intézmény az óvodai oktatásban bevezetett kreatív módszertani fejlesztésekért. A rajzpályázaton nyert 500 ezer dinárt taneszközökre fogják fordítani. Veljko Vojnić, műszaki igazgató, Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény, Szabadka: „Arra költjük majd a pénzeszközöket, amiért ki is érdemeltük a díjat, az pedig a fejlődés, a nevelés és az oktatás. Didaktikus eszközöket vásárolunk majd, úgy hogy a gyermekek folytathassák a képességeik fejlesztését és a jó eredményeik elérését, nemcsak a versenyeken, hanem a való életben is később.”

Mindig is fontos volt a társadalmi felelősség vállalás a szabadkai Masterplast számára, mondta Bunford Olivér, a cég dél-európai régióval foglalkozó kereskedelmi vezetője. „A második hely az Kruševacra fog kerülni, ha minden igaz hétfőn, és a harmadik helyezés az viszont Prijepoljéba, Dél-Szerbiába. Az a jövő hét második felében lesz kézbesítve. Az első díj az 500 ezer dinárral lett támogatva, a második díj 300 ezer dinárral és a harmadik díj 200 ezer dinárral, tehát így összességében egymillió dinár lett elkülönítve erre a célra. Ez úgy jött létre, hogy a partnereinket is bevontuk ebbe az akcióba és a két legkeresettebb termékünkön keresztül kívántuk támogatni a jövő generációját.”

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény szolgáltatásait mintegy 4600 gyermek veszi igényben Szabadka Város területén. 56 létesítményben 11 órás ellátást biztosítanak a védenceiknek.

Masterplast
rajzpályázat

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.