Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elstartolt a 19. Vajdasági Szabadegyetem

2022.07.06
15:47
2022.07.06
17:37
Forrás
Pannon RTV
130 vajdasági és Kárpát-medencei fiatal érkezett a kishegyesi Kátai tanyára, ahol a héten őket is érintő gazdasági, politikai és társadalmi témákról hallhatnak előadásokat.
Pannon RTV

A műhelymunkák során pedig többek között a közgazdaságtani ismeretek és a vállalkozásindítás lesz a fókuszban. A hivatalos megnyitó holnap lesz, Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke részvételével.

A napokban előadásokat tart többek között Lázár János magyar építési és beruházási miniszter, Magyar Levente külügyminiszter-helyettes, dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke, valamint Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője is.

Győri Viktor, elnök, VIFÓ: „Az előadások a fő tematika, hiszen szabadegyetem, a szabadban kicsit egyetemistákkal foglalkozunk, de ezen kívül műhelymunkák, úgynevezett workshoppokat tartunk, kiképzett trénerek, valódi szakemberek, akik kicsit gyakorlatiasabbá, interaktívabbá teszik az adott témát és feldolgoznak egy adott tematikát, legyen az gazdasági, politikai vagy pszichológiai jellegű, ezen kívül csapatjátékok, hiszen mindig kell egy kis felfrissülés ebben a nagyon nagy hőségben, ezen kívül, este pedig koncertek, illetve bulik.”

Bővebben a 19. Vajdasági Szabadegyetemről:

Vajdasági Szabadegyetem
VIFÓ
Győri Viktor

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.