Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elstartolt a 19. Vajdasági Szabadegyetem

2022.07.06
15:47
2022.07.06
17:37
Forrás
Pannon RTV
130 vajdasági és Kárpát-medencei fiatal érkezett a kishegyesi Kátai tanyára, ahol a héten őket is érintő gazdasági, politikai és társadalmi témákról hallhatnak előadásokat.

A műhelymunkák során pedig többek között a közgazdaságtani ismeretek és a vállalkozásindítás lesz a fókuszban. A hivatalos megnyitó holnap lesz, Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke részvételével.

A napokban előadásokat tart többek között Lázár János magyar építési és beruházási miniszter, Magyar Levente külügyminiszter-helyettes, dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke, valamint Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője is.

Győri Viktor, elnök, VIFÓ: „Az előadások a fő tematika, hiszen szabadegyetem, a szabadban kicsit egyetemistákkal foglalkozunk, de ezen kívül műhelymunkák, úgynevezett workshoppokat tartunk, kiképzett trénerek, valódi szakemberek, akik kicsit gyakorlatiasabbá, interaktívabbá teszik az adott témát és feldolgoznak egy adott tematikát, legyen az gazdasági, politikai vagy pszichológiai jellegű, ezen kívül csapatjátékok, hiszen mindig kell egy kis felfrissülés ebben a nagyon nagy hőségben, ezen kívül, este pedig koncertek, illetve bulik.”

Bővebben a 19. Vajdasági Szabadegyetemről:

Vajdasági Szabadegyetem
VIFÓ
Győri Viktor

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű