Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elszakítva – a kettévágott Madaras története ma 20:35-től a Pannon Televízióban

2020.11.29
15:49
2020.11.29
21:19
Forrás
Pannon RTV
Madaras település trianoni békediktátum általi szétszakításával foglalkozik a Pannon Televízió legújabb dokumentumfilmje, az Elszakítva.

A kétrészes filmben Madaras történetével ismerkedhetnek meg a nézők, azok által, akik életük nagy részét a településen élték le. 

Madarast 1920-ban kettévágta az új határ, az anyatelepülés Magyarországhoz, míg a tanyavilág a mai Szerbiához került. 

Az első részben, amelyet ma láthatnak a nézők, a magyarországi oldal történetét ismerhetik meg. Egy hét múlva, jövő vasárnap a mára már elhagyatott itteni tanyavilág egykori mindennapjait megélők mesélnek a régi időkről. 

A kétrészes filmet a személyes történetek mellett eredeti korabeli hangfelvétel, levelezések és drónfelvételek teszik különlegessé. 

Elszakítva, első rész ma 20,35-től, második rész jövő vasárnap ugyanebben az időpontban. 

Elszakítva
Madaras
dokumentumfilm
Pannon Televízió

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.
15:35

Továbbra is kétezernél kevesebb új fertőzött

Továbbra is kétezer alatt van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. A friss adatok szerint 1 884 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba a csaknem 16 ezer elvégzett tesztből. Vajdaságban mintegy 10 000 aktív fertőzöttről tudni.

Népszerű