Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elszakítva – a kettévágott Madaras története ma 20:35-től a Pannon Televízióban

2020.11.29
15:49
2020.11.29
21:19
Forrás
Pannon RTV
Madaras település trianoni békediktátum általi szétszakításával foglalkozik a Pannon Televízió legújabb dokumentumfilmje, az Elszakítva.

A kétrészes filmben Madaras történetével ismerkedhetnek meg a nézők, azok által, akik életük nagy részét a településen élték le. 

Madarast 1920-ban kettévágta az új határ, az anyatelepülés Magyarországhoz, míg a tanyavilág a mai Szerbiához került. 

Az első részben, amelyet ma láthatnak a nézők, a magyarországi oldal történetét ismerhetik meg. Egy hét múlva, jövő vasárnap a mára már elhagyatott itteni tanyavilág egykori mindennapjait megélők mesélnek a régi időkről. 

A kétrészes filmet a személyes történetek mellett eredeti korabeli hangfelvétel, levelezések és drónfelvételek teszik különlegessé. 

Elszakítva, első rész ma 20,35-től, második rész jövő vasárnap ugyanebben az időpontban. 

Elszakítva
Madaras
dokumentumfilm
Pannon Televízió

Most

21:28, Frissítve: 21:53

Búcsú előtt, Tordán

Torda osztozik a bánáti falvak sorsával. Az elvándorlás és a munkalehetőség hiánya, napjainkban pedig a bezártság határozza meg a mindennapokat. Kevés elszármazott érkezett haza a húsvéti ünnepekre is.
20:01, Frissítve: 21:21

Robika is várja a segítséget!

Jelenleg tizenegy vajdasági fiatal számára van folyamatban gyűjtés a Vajdasági licit csoportban. Köztük van Kovács Róbert is, a Sid községhez tartozó Bingula faluból.
19:57, Frissítve: 20:35

Rúzsa Magdi: Te is felelős vagy! Oltass!

Hogy az életünket ne csak a virtuális térben éljük, arra van szükség, hogy minél többen beoltassuk magunkat, és erre egyre több ismert személy is buzdít mindenkit.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!