Ugrás a tartalomra
Pixabay/Jonas_Fehre

Eltévedt, nyolc órát úszkált a tengerben

2022.09.05
20:45
2022.09.05
20:50
Forrás
MTI
Hajnali négykor kért segítséget egy nyílt vízen horgonyzó kereskedelmi hajótól.

Mintegy nyolc órát töltött a Földközi-tengeren egy eltévedt úszó, mielőtt épségben kimentették a spanyol vízimentők. A nő vasárnap este nyolc óra körül ment be a vízbe a Barceloneta negyed egyik strandján. A többi fürdőzőnek tűnt fel, hogy két órával később még mindig nem tért vissza, kutyáját is a parton hagyta. A hatóságok órákon át hiába kutattak az úszó után, aki végül hétfőn hajnali négy órakor kért segítséget a nyílt vízen horgonyzó egyik kereskedelmi hajótól, csaknem négy kilométerre a parttól. Elmondása szerint eltévedt úszás közben, aztán elsodorta az áramlat, ezért nem tudott visszatérni a szárazföldre.

Gerardo Gante, a barcelonai tengeri mentők koordinációs központjának vezetője elmondta: a magas, 30 Celsius-fok körüli vízhőmérséklet nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az eltévedt úszó épségben előkerült.

tenger
úszás

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.