Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Elűzték a telet Felsőhegyen is

2021.02.27
12:48
2021.02.27
16:01
Forrás
Pannon RTV
Farsangi mulatságot tartottak Felsőhegyen. Az eseményt egy jelmezverseny előzte meg, amelyet az online térben rendeztek, az eredményhirdetésre pedig a mai eseményen került sor.

A mulatság egy rövid felvonulással kezdődött a falu parkja körül, ezt követően pedig elégették a kiszebábot. A vidámság a medvét is előcsalogatta a barlangjából, akit meg is táncoltathattak a résztvevők. Ezt követően került sor a jelmezverseny eredményhirdetésére.

Gombos Lara az alsósok kategóriájában az első helyen végzett: „Rendőrnőnek öltöztem be, és ezt nem pont én választottam ki, hanem anyukám.
– Ki segített a jelmez elkészítésében?
– Pont Szabina adta ide a régi jelmezét.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A felsősöknél Tóth Szabolcs jelmeze bizonyult a legjobbnak: „Busónak öltöztem be, azért, mert megláttuk a neten, és nagyon megtetszett.
– Ki segített a jelmez elkészítésében?
– Anyukám.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Annak ellenére, hogy idén az online térben zajlott a jelmezverseny, nagy népszerűségnek örvendett.

Ősz Szabó Norbert, elnök, Önkéntes Központ, Felsőhegy: „Nagyon nagy érdeklődés övezte, 32 benevezőnk volt három kategóriában: az ovisok,az alsósok és a felsősök kategóriájában. Emellett még olyanok is eljöttek a mai napon, akik nem neveztek be.”

Az eseményről a farsangi fánk sem hiányozhatott.

farsang
Felsőhegy
jelmezverseny
Ősz Szabó Norbert

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.