Ugrás a tartalomra
Pixabay/mystraysoul/Illusztráció

Elvesztette gleccser státuszát a német Schneeferner

2022.09.28
14:17
Forrás
greendex.hu
A jelentések szerint a Schneeferner jegének vastagsága jelentősen csökkent, a legnagyobb részén már a kétméteres vastagságot sem éri el, és valószínű, hogy már nem mozog.

Habár 2018-ban még a tíz métert is elérte a legvastagabb folt, mostanra hat méter alá csökkent. A 2018-2022 közötti időszakban ráadásul a gleccser felülete a felére zsugorodott, most egy hektárnyi, az előrejelzés szerint pedig egy-két éven belül várhatóan teljesen elolvad a megmaradt jég. A

Schneeferner megszűnésével Németországban csupán négy gleccser maradt: a Zugspitzéről induló Höllentalferner és a Schneeferner északi vonala, valamint a berchtesgadeni Alpokban lévő Blaueis- és Watzmann-gleccser. 

gleccser

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:59

Lajčak-Vučić találkozó lesz

Aleksandar Vučić szerb elnök hétfőn találkozik Miroslav Lajčakkal, az Európai Unió Belgrád és Pristina közötti párbeszéddel és a nyugat-balkáni regionális kérdésekkel megbízott különleges képviselőjével.
11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű