Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Énekelj a boldogságért

2018-12-12
21:46
2018-12-13
16:52
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.

A rendezvényre több mint 400 óvodás és iskolás korú diák érkezett Szabadkáról, Zentáról, Magyarkanizsáról és Hajdújárásról. A koncert az Észak- bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében valósult meg. Kobrehel Lenke, a program szervezője elmondta, örömmel tölti el, hogy a vajdasági iskolák is részt vehetnek a Jobb Veled a Világ Alapítvány programjában. A rendezvényeken a gyerekeket a tudatos boldogságra próbálják ösztönözni.

Kobrehel Lenke, programszervező: „A gyerekeknek egy boldogságórát adhatunk minden hónapban egy alkalommal. A program 10 témakört foglal magába, ami újdonság abból a szempontból, hogy olyat tanulhatnak, amit eddig még nem tanítottunk. Ilyen a hála gyakorlása, a boldogító jó cselekedetek, a megbocsájtás, a célok kitűzése és elérése is. Olyan témaköröket dolgozunk fel, amik eddig az osztálytanításban nem voltak jelen.”

Bagdi Bella
koncert
Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete

Most

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.