Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Énekelj a boldogságért

2018-12-12
21:46
2018-12-13
16:52
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.

A rendezvényre több mint 400 óvodás és iskolás korú diák érkezett Szabadkáról, Zentáról, Magyarkanizsáról és Hajdújárásról. A koncert az Észak- bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében valósult meg. Kobrehel Lenke, a program szervezője elmondta, örömmel tölti el, hogy a vajdasági iskolák is részt vehetnek a Jobb Veled a Világ Alapítvány programjában. A rendezvényeken a gyerekeket a tudatos boldogságra próbálják ösztönözni.

Kobrehel Lenke, programszervező: „A gyerekeknek egy boldogságórát adhatunk minden hónapban egy alkalommal. A program 10 témakört foglal magába, ami újdonság abból a szempontból, hogy olyat tanulhatnak, amit eddig még nem tanítottunk. Ilyen a hála gyakorlása, a boldogító jó cselekedetek, a megbocsájtás, a célok kitűzése és elérése is. Olyan témaköröket dolgozunk fel, amik eddig az osztálytanításban nem voltak jelen.”

Bagdi Bella
koncert
Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű