Ugrás a tartalomra
Tanjug/Iowa Department of Corrections via AP

Engedjetek ki, letöltöttem az életfogytiglant!

2019-11-09
10:48
Forrás
MTI
Iowában egy gyilkos azt állította, hogy letöltötte az életfogytig tartó börtönbüntetését, mert egyszer leállt a szíve.

Négy évvel ezelőtt Benjamin Schreiber egy vesekő miatt szepszist kapott. Leállt a szíve, kórházba szállították, ahol sikerült az újraélesztése. Ügyvédje bírósághoz fordult, hogy mivel a férfi a klinikai halál állapotában volt, meghalt, következésképpen letöltötte az életfogytig tartó börtönbüntetését. Egy alsóbb fokú bíróság már elutasította a kérvényt. A fellebbviteli bíróság ezt a döntést hagyta helyben pénteken. Eredetinek nevezték a beadványt, de nem tartották meggyőzőnek. A bírónő azzal érvelt: Schreiber ha életben van, akkor börtönben kell maradnia. Ha halott, akkor viszont a beadvány nem valódi, hiszen képes volt aláírni a jogi dokumentumokat - magyarázta a bírónő.

Benjamin Schreiber
börtön
életfogytiglani

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.

Saját felelősségünkre utazhatunk Görögországba

A szerbiai Köztársasági Egészségbiztosítási Alap arra figyelmeztet, hogy ha a görög partoknál egy szerbiai állampolgár megfertőződik koronavírussal, a kezelési költségeit nem állja az állam.