Ugrás a tartalomra
Tanjug/Iowa Department of Corrections via AP

Engedjetek ki, letöltöttem az életfogytiglant!

2019-11-09
10:48
Forrás
MTI
Iowában egy gyilkos azt állította, hogy letöltötte az életfogytig tartó börtönbüntetését, mert egyszer leállt a szíve.

Négy évvel ezelőtt Benjamin Schreiber egy vesekő miatt szepszist kapott. Leállt a szíve, kórházba szállították, ahol sikerült az újraélesztése. Ügyvédje bírósághoz fordult, hogy mivel a férfi a klinikai halál állapotában volt, meghalt, következésképpen letöltötte az életfogytig tartó börtönbüntetését. Egy alsóbb fokú bíróság már elutasította a kérvényt. A fellebbviteli bíróság ezt a döntést hagyta helyben pénteken. Eredetinek nevezték a beadványt, de nem tartották meggyőzőnek. A bírónő azzal érvelt: Schreiber ha életben van, akkor börtönben kell maradnia. Ha halott, akkor viszont a beadvány nem valódi, hiszen képes volt aláírni a jogi dokumentumokat - magyarázta a bírónő.

Benjamin Schreiber
börtön
életfogytiglani

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.